Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

A fizikai sík

Ha hipnózisban elhiszed, hogy a kezedben lévő érme egy izzó fámdarab, megég a kezed. Logikusan ebből csak egy dolog kövekzeik, a világunk valójában nem létezik. Inkább hasonlít egy olyan holografikus videojátékra, amit az agyad vetít maga köré.

Ebben a videojátékban mindent alapvetően egy dolog határoz meg, miről mit hiszel. Van még egy dolog, ami ezt befolyásolja, hogy miről mit tudsz. Ugyanis a tudás és a hit képesek egymásra hatni. Képesek egymást meg is rengetni.

Amikor megszületsz, meg kell tanulnod a világot. Amíg a tudás nem volt ilyen szerteágazó, nem is jelentett problémát az, hogy magad jöjj rá mindenre. Amióta azonban az, iskolára van szükség, ahol megtanítják neked azt a tudásbázist, amit már mások felhalmoztak és életed első szakaszát azzal kell töltened, hogy az alaptudást megszerezd, hogy aztán eljuss oda, hogy szakterületed legyen és legyen esély arra, hogy te is hozzátehetsz ehhez valami újat. Ezt nevezzük az emberiség fejlődésének.

Ha a hit oldaláról közelítünk, az a valóságban csak úgy megy, ha bizalmadat helyezed valamibe, amiről nincs bizonyítékod. Valójában itt is az van, hogy megszülettél és semmit sem tudsz róla. A valóságban a hit a nem tudásból eredő feltételezés. Más tudatszinten, vagyis a magasab  tudatosság lépcsőin azonban a hit kezd átalakulni. Az ember lassan rájön, hogy a hite sokkal több mindent meghatároz ls alapjaiban itt arról van szó, hogy vagy te vagy az álmodó, vagy sodródsz mások álmaiban.

Amikor megszületsz, úgy érzékeled magad, mint a többi embertől független autonóm lény. Ez azért van így, mert egyéni tudatban érzékeled a világot. Amikor a magasabb tudatosságról beszélünk, azt lehet hallani, hogy a cél a kollektív tudattal (vagy tudattalannal) való egysülés és ez jelenti a megvilágosodást. Erről szólnak az ezoterikus könyvek és tulajdonképp a vallások is. Én azonban előálltam egy érdekes elmélettel, amit a mélytransz meditációimban szerzett tapasztalataimra alapozok. A kollektív tudat számára mindez fordítva van, azaz a megvilágosodást az egylni tudatban való megjelenés jelenti. Ha ez így van, közel sem biztos, hogy annyira rohanni kell a kollektíva felé, mert lehet, hogy pont onnan jössz el, ahova addig tartottál.

Különben is, ha ez egy játék, abban játszani kellene. Lehet túl komolyan venni az életet és önmagad, ez azonban félelmet szül. A félelem pedig megbénítja az embert és megbénítja a játékot is. Mert kérdezem. Ha ez tényleg egy játék, akkor ha ránézel az életedre, az kinek lenne érdekes? Könnyen lehet, hogy valakik félreértették a játékot, vagy ami rosszabb lenne, tönkretették. Könnyen lehet, hogy mindkettő megtörtént. Amikor Jézus a feltétel nélküliségről beszél, ezt gondoljuk picit át. Hiába nem vagy vallásos, nagyon sok ember az és a hit komoly befolyással van a valóságra.

Ha én a gyakorlatban élnék a feltétel nélküliséggel és egy iskola igazgatója lennék, eltörölném a vizsgákat. Hisz a vizsgák nem mások, mint hogy feltételeket szabok arra, ki kaphat és milyen diplomát. A feltétel nélküliséggel tehát könnyen lehet, hogy olyan lények számára nyitották ki a felemelkedés kapuit, akiknek ott semmi helyük. ha ezek a lények felemelkedtek és ők azok, akik sugározzák a viselkedési- és jellemintákat, primitív minták határozzák meg a fejlettebb szinteket. Ha ez egy játék, abban mindenki nyerni szeret. Könnyen lehet, hogy ez egy olyan játékká vált, amiben előre lezsírozták, ki lesz a győztes. Ebben az esetben többé nem beszélhetünk játékról.

Én semmi mást nem tettem, mint felépítettem egy független spirituális keretrendszert a játékon belül. Amiben más szabályok vonatkoznak a játékra. Így lehet ugyanis a játékot helyreállítani az olyanokkal szemben, akik játék nélkül akarnak nyerni. Már pedig aki játék nélkül akar nyerni, az nem érdemli a játékot.