Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

A világ megtisztítása

Nehogy azt higgyétek, az angyalok mindent tudnak. Őket nem az ilyesmik mozgatják, mint a cél, az érdek és a tudás. Egészen más dolgok mozgatják őket és nagyon sokat is hibáznak. Például a feltétel nélküliség okozta ezt az anomáliát is, ahol eltérő fejlettségi szinten és eltérő minőségi szinten lévő lényeket emeltek fel egy olyan világba, ahol semmi keresnivalójuk.

Mit akarnak a fejletlen lények egy fejlett világban? Hatalmat. Onnantól kezdve, hogy fejletlen lények szerzik meg a fejlett világok fölötti hatalmat, a világ tönkremegy. Nem csak a fölső, hanem az alsó világok is, amik követik a mintát és úgy válnak egyre kegyetlenebbekké. Döbbenetes, de a fejlett világok nem képesek ennek ellenállni és csak egyet tehetnek, várnak valakire, aki megmenti őket. Ezt föntről várják, de most kivételesen lentről érkezett.

Ugyanis nem minden világ olyan, hogy tehetetlenül tűrik az ilyesmit és pár ilyen világban harc tört ki. Az egyikben pedig olyan harc, amiben a győztes megkezdte az ellentámadást és ahogy haladt előre, akkor fogta fel, hogy mi is a helyzet és felnőtt a feladathoz. Úgy döntött, hogy helyreállítja a rendszert, ám utána saját világba távozik. Nem azért, mert ne tetszene neki a helyreállított világ. Azért, mert többet megtudott, mint azt normál esetben szabad lett volna és azt is megtudta, hogy ilyen látószöggel nincs számára megfelelő hely.

Fejlettebbé vált, mint a többiek, akik között már nem érezte jól magát. Ám nem lett annyira fejlett, mint a következő szint, ezért a két világ között létrehozott egy harmadikat, ahova azokat helyezi, akik hasonló helyzetben vannak. Képesek fenntartani a világok felügyeletét, de nem hajlandók alávetni magukat azoknak, akik ezt a problémát okozták és a megoldás közben sem tettek meg mindent a megoldásért, ám állandó jelleggel akadályozták azt és fogalmaztak meg olyan elvárásokat, amiknek ők maguk sem képesek megfelelni.

A világ megtisztítása egy olyan folyamat, amiben mindenki a saját szintjére kerül, ahol azt veszi majd észre, hogy egyre fogynak körülötte a primitív mintát képviselők. Ám azok is, akik felé ő közvetíti ezeket a mintákat. Ez egy beállítás, inkább rendszerbeállítás, aminek utasításait ti fogjátok elvégezni és a világ is így rendeződik. Akik kilógnak a sorból, átkerülnek olyan szintekre, ami jobban megfelel számukra. Ja, még egy jótanács a végére. Tapasztalatim szerint nem érdemes a belátásukra bízni a dolgot, mert a primitív lények úgyse értik, a ráció nélkülieknek pedig nincs belátásuk. Sok időt és energiát takaríthatsz meg, minél korábban rájössz erre te is. Amikor te azt hiszed, hogy az ésszerű dolgok természetesek, majd rájössz, hogy ezeknél a hülyeség a menő és a hozzájuk való hűség. De igazából semmit sem kapsz érte cserébe, mert ez részükről nem üzlet, másrészről leborultál előttük és innentől már ez a helyed a szemükben. Meg őszintén szólva az enyémben is.