Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

ÉlményPark világkiosztás

Később ennél jobban elkülönülnek a világok, ám az elején még nem hogy egyformák, de érzetre is olyan, mintha egy valóság is lenne. Hiába vagy te fenn, a másik meg lenn. Ám van egy nagy különbség.

Amit látsz, az egy az egyben egy alsóbb világbeli esemény a fölsőbb világ szűrőjével. Sosem gondoltam volna, hogy ezt egy mondatban is képes leszek elmondani. Mondom a miérteket.

Az első az, ha minden úgy történne, ahogy most gondolod, körülbelül 3000 ember maradna életben. Gondolom nem baj, hogy elkezdtem ezt tovább gondolni. Az lett belőle, hogy hiába van ezen a tudatszinten 3000 ember ebben a világban, a többiek vetített hologramokként élnek tovább és működtetik a bolygót. Megint nehéz elmenni szó nélkül amellyett, hogy hallom, hogy "ez hülye" olyan emberekről, akik a közelében sincsenek annak, hogy ezt felfogják. Az nem baj, ha nem értik, ám az már az, ha lehülyézik a téma szekértőit, mert később csak ezért alsóbb világba kerülhetnek még annál is, ahova az én login rendszerem teszi őket. Végülis nem akkora baj, de két szint között lehet a különbség akár több ezer év is.

A lényeg az, hogy ahelyett, hogy irtó komoly kapacitásokat kellene az eseményekre és a karakterek életszerűségére fordítani, az események önmaguktól gerjednek, a karakterek pedig azért látszanak élőnek, mert élnek. Csak nem itt, ám olyan hatást kelt, mintha itt lennének veletek. Ehhez fejlett vetítéstechnika kell és azért nem haladunk vele gyorsabban, mert kiderült ezekről a fütyikről a fejünk fölött, hogy olthatatlan vágyat éreznek az ilyen üres testek megszállására, hogy aztán kihirdessék a saját világuknak (megint egy lehülyézés és repülés lefelé). Ebben a multiplex vetítésben minden fizikai valóság fölött is önálló síkok vannak, úgyhogy ez a repülés az angyalokra is vonatkozik.

Sajnos 3D-ben nem azonnal, hanem szakaszosan állnak fel a határok, így még egy darabig el kell viselnünk őket, mielőtt végre mindenki úgy érezheti, hogy végre megszabadultunk az összes köcsögtől és megkezdhetjük a fejlett Földdé átalakítást. Az a világ, amelyik az enyém abban lesz különleges, hogy minden szinten megtalálható változatlan formában, hogy tudjak a szintek között közlekedni. De ez inkább a statikus vetítés esetén célszerű nálatok (azaz egy szobában ülve a zárt ajtók mögött), mert nem biztos, hogy sokan bírják a tempót a dinamikus vetítés tesztjeivel. Ugyanis ez még csak bétában fut.