Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Felelősségrevonási elvek

Bármilyen ügyről van szó, mindenki besorolható egy hármas felelősségi halmaz valamelyikébe. Csak szólok előre, hogy én is, azaz nem tekintem magam törvények fölött állónak. Ez annak tükrében lényeges, hogy ha nem tudok magam fölé hatalmi kontrollt helyezni, akkor ez képezi annak garanciáját, hogy velem a megszállók se élhessenek vissza.

Ezt a hármas felelősségrevonási elvet komplex módon kell érteni. Azaz ha valaki parancsra tett valamit, akkor is lehetett ő annak részében döntéshozó. Ebből olyan komplex rendszer alakult ki, amit ember ésszel nem is nagyon lehet felfogni. De mindenkire vonatkozik, kivétel nélkül és nem vonatkozik a halál utáni ítélkezéshez.

Az első szinten a döntéshozók állnak. A második szint az őket közvetlenül kiszolgálóké, a harmadik pedig az egyszerű végrehajtóké. Színkód szerint az alsó szint a sárga, a középső a piros és a fölső a fekete. Szlengkód szerint kis verés, nagy verés, KO. Ez utóbbit úgy is lehet érteni, mint az addig érinthetetlen elveszti teljes vagyonát és/vagy hosszú időre börtönbe kerül. Ez a folyamat már megfigyelhető a külvilágban.

Mivel ez rendszerszintre lett programozva, a fölöttünk lévő szférákat is érinti és nem lehet tudni, mikor és hogyan fog megtörténni a 3D-ben. Mivel ebben a rendszerben az ítélkezés nem egyoldalú, az az ÉlményPark ítélkezési rendszeréhez kapcsolódik. A bizonyításra pedig a "Videobíró" nevű holoapp kerül felhasználásra. Egy ilyen eljárás emberi léptékben nézve egy pillanat alatt lezajlik álomban.

Mondanom sem kell, elég komoly szervezőmunka egy ilyet úgy megtervezni, hogy ne omoljon össze a világ és érvényesüljön az igazságosság. A játéktéren lévők szemszögéből a fekete szinten nincs sok mozgástér, itt nem számít a vagyon és a befolyás. Az egyetlen komolyabb mozgástér az idő jellegzetessége miatt alaklult ki, azaz a sorrend befolyásolása. Mindenki súlya, tettei és szerepe szerint ítéltetik pro és kontra. Mivel a rendszer figyelembe veszi a jövőjeleket is, a kontrát itt most kihangsúlyoznám.