Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Szintek

Amikor az emberek vádaskodnak, általában alacsonyabb látószögű véleményt fogalmaznak meg. Az csak hab a tortén, hogy ilyenkor működik a tüköreffektus, azaz ezek a vádak a vádaskodókra illenek, csak visszafelé az ember sokkal természetesebbnek veszi ezeket.

Az alacsonyabb látószög azt jelenti, hogy nincsenek a megfelelő információk birtokában. A vádaskodás oka lehet sima irigység, de ha a jót feltételezzük, akkor is minimum a bizalmatlanság. Ha én rendelkezem a megfelelő információkkal, amikre neked fel kellene készülnöd, nem tolhatom a pofádba. Ám attól még haladnom kell a saját dolgaimmal és ezt könnyen megértheted, ha elképzeled a dolgot visszafelé. Hogy neked kell haladnod a saját dolgaiddal és ott egy rakás ember, akit nem tudsz ezekbe beavatni, mert a megfelelő felkészültség hiányában azonnal hülyének néznének.

Mind kipipálva
Amikor ezt a rengeteg weboldalt megcsináltam és még csinálom, jó ha tudod, hogy ennek az anyagmennyiségnek a többszörösét szedtem le a netről. Mégpedig azért, mert eddig nem voltam híres és alig olvasott valaki. Akik olvastak, nekik szóltak az információk. Többször előfordult, hogy pár blogom majdnem berobbant a hazai ezós körökben, ám a kedvenc jövőjel figyelmeztetőm bejelzett és azonnal megszüntettem őket. Na ez az, amikor a cél fontosabb önmagamnál. Mert bár az egy tök menő dolog, ha sztár leszek, ám ha sztár leszek, akkor sztárként be is saktulyázódom, amit ugye érdemes annak elkerülnie, aki ezzel komolyan foglalkozik. Persze mondhatják, hogy aki ezzel komolyan foglalkozik, az nincs fenn a Twitteren, meg weboldalai sincsenek, ám kísérletező alkat vagyok és ugye betartom a Vízöntő rendezői utasítását, aminek első pontja az, hogy lehetőleg csinálj mindent másképp, mint a többiek.

A szintek között, már ami a kompetenciát illeti létezik átjárás, ám ezekhez neked is hozzá kell tenned a magadét. Időnként olyan döntéseket kell meghoznod hozzá, amiket a jelenben senki sem ért és ilyenkor vállalod is a megbélyegzést. Vagy nem, ám ebben az esetben másik irányba indulsz.

Arra hívnám fel a figyelmet, hogy nem az a cél, hogy minél magasabbra törj, hanem az, hogy a számodra ideális pozíciót vedd fel. Ugyanis jól csak így érezheted magad. Ha magasabban vagy, mint ami számodra ideális, szokj hozzá az állandó megfelelési kényszerhez és az elértek folyamatos megtartásának belső és külső harcaihoz. Amikor a vádak érnek, gondolj arra, hogy ezek nem az ideális pozíciódnak szólnak, hanem annak, amit mindenki csak hisz, hogy te mit akarsz. De ilyenkor nem azt hallod vissza, te mit akarsz, hanem azt, a vádaskodók mit akarnának a helyedben.

A menőség egy tök jó dolog, ám ha már menő vagy, mindig is az akarsz maradni. Én leszarom, hogy menő vagyok-e vagy sem, mert akik értenek, azok szemében akkor is menő vagyok, ha rózsaszín macis jelmezben járatom le magam előttük. Csak a majmok szemében kell a tekintélyt állandóan bizonyítani.