Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Távol-Kelet titka

Az egészet úgy terveztem meg, mintha egy videojáték admin felületét kellett volna kidolgoznom. Van login rendszere, ami a jogosultságokat is automatikusan adja, ahogy végzett a szkennelésetekkel. Aki szándékregisztrációt csinál, átesik pár teszten, aztán kiderül.

Alapvetően két dolog határozza meg, ki hova kerül. Az egyik, ő mit szeretne. A másik pedig, hogy mire alkalmas, a tesztek célja pedig annak eldöntése, hogy mennyire alkalmas. Amit én csinálok, annak az a nevet adtam, hogy Földi Védelmi Erők Különleges Alakulat. A látogatottsági mutatóim az eddigiekhez képest merész ívben mentek fölfelé és ezt csak részben tudtam be a koronavírus miatti karanténnak, úgyhogy lassan itt az ideje erről kicsit többet mondanom.

Ide csak magas intelligenciaszinttel lehet bejutni, kemények a próbák és van még egy dolog, tilos az ellenfelet lenézni. Képesnek kell lenned arra, hogy a legmeredekebb szituban is megtartsd a nyugalmad és a semlegességed, különben azonnal lebuksz. Nem árt, ha az átlagnál magasabb fájdalomtűrő képességgel rendelkezel és jó vagy az improvizációban. Még nem mondtam el mindent, de mivel nulla tudással mindenki azonnal a különleges alaklulat tagja akar lenni, gondoltam nem árt pár csábító szó az ellenkező irányba.

Az odáig rendben van, hogy itt gyakorlatilag a fotelből kell különlegesalakulatoskodni, ám pont ezek a karanténos idők mutatják legjobban, hogy van, aki már egy hét után becsavarodik a 4 fal között. Én már lassan 20 éve csinálom ezt és érzem is, ahogy sokan meg vannak feszülve. Hogy oldjuk is ezt a feszültséget, a jelentkezőket három csoportba soroltam. Az első szinten vannak a seggfejek, a másodikon a faszfejek, a harmadik a baromarcúaké. Ez alapvetően felkészültségi szintet jelent és itt ne gondoljon senki lexikális tudásra, mert amit az ezós körökben tanítanak, az itt nem sokat ér. A felkészültés az, ami eddig volt az életedben.

Ebben a műfajban minden all in one. Azaz ha valami történik, annak nem csak egy oka van, hanem sok, amik nagy része csak később esik le. Mondok két példát. Az egyik az angol tudásom, ami lehetne ennél jóval nagyobb. Igen ám, de ha ennél jobb lenne, könnyen beszippanthatna a média. Annyira tudok, amennyire kell, de annyira nem, hogy tolmács nélkül kamera elé álljak. Van angol nyelvű weboldalam is, azt egy barátom segítségével csináltam, akit úgy hívnak, hogy Google Translate. Aki fordított már vele, az tudja jól, hogy sokszor az ellenkezőjét fordítja annak, amit az ember akar, meg tilos gondolkodni hagyni, ám az angoltudásom arra alkalmas, hogy ezeket a hibákat javítsam. A másik példa már meredekebb. Az iszlám tudathálón való észrevétlen grasszálás egyik titka az, hogy tilos olyan fizikai objektumok használata, amit az arabok nem használnak és a fogkrém is ilyen. Ritkán tudtam vele fogat mosni, azokat is többnyire nappal az időrésekben. Rámentek a fogaim, de a feladat teljesítve. Mondanám, hogy tök ciki fogak nélkül, ám nehéz így rám nőt küldeni és van még egy előnye, nem tud beszippantani a magyar média se. Ugye érted, hogy itt a célnak rendelsz alá mindent? Hivatalosan nekem itt tilos lenne májerkodnom, ám eddig se vetettem meg az extrém íveket és ez is ilyen. Aki sztár lesz a médiában, az gyakorlatilag leírta magát ebben a műfajban ám én már annyira felírtam magam, hogy nem árt egy kis leírás.

A végére jön az, amit akár egy bekezdésben is letudhattam volna de akkor te mit olvasnál ezekben az unalmas időkben? A távol-keleti akciókra senki sem kerülhet be rokoni vagy haveri alapon, mert ők alapból sokkal jobbak ezekben, mint egy átlageurópai. Róluk azt érdemes tudni, hogy a fehér embert egyrészről tisztelik, másrészről barbároknak tartanak minket. Azaz ha egy fehér ember bunkó, azt valamelyest elnézik. Ám tele vannak egy rakás érthetetlen tradícióval, amiket tisztelni kell, ám akkor nagyon lassan haladunk előre.  Ilyenkor kell elővenni a kelet-európai imidzset, aminek lényege, hogy bátran lehet, mert ugye mi a közhiedelem szerint bunkóbbak vagyunk a nyugati fehér embereknél is. Az most mindegy, hogy mi az igazság, ha ők ezt hiszik. Így gyakorlatilag a mozgásterünk is nagyobb és ez sokszor jól jöhet bizonyos esetekben. Nekem például a japán celeb imidzsem az, hogy mindenki hagyjon békén a picsába és bár nem vagyok Japánban celeb, de még lehetek. Ja még valami. A yakuzafőnökök kössék fel a gatyájukat, ha teniszezni megyünk, különben leütöm őket a pályáról és ugye kelet-európai vagyok, azaz leszarom, hogy ott mi ilyenkor a szokás.