Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

A 3D

Ha a hologram automatizmusát összekötöm a 3D jellegzetességeivel, akkor egyrészről egy hatalmas anomáliát látok, ami viszont bentről nézve teljesen normálisnak tűnik. Ez adta az új megközelítés ötletét, hogy ne anomáliaként, hanem lehetőségként fogjuk fel a helyzetet.

Ha anomáliaként fognánk fel, hatalmas munkát jelentene egy csomó embernek és szerintem olyan 200-300 év lenne, mire a folyamatos idővonalon elrendeződnének az események. Ráadásul lelkileg is nagyon megterhelné az embereket, hogy utána a megoldásra elmondhassák, hogy "visszatért ugyanaz a szar, ami előtte volt". Lehet, hogy az anomália sem más, mint az abból való kitörés szándékának megvalósulása. Ha ez így van, akkor engem senki sem állíthat meg akkor sem, ha egy gramm védelmi rendszert sem húzok magam köré. Ezeket a védelmi rendszereket alapvetően már a kezdetektől nem úgy terveztem, hogy engem védjenek, hanem a környezetemet tőlem. Csak akkor még nem tudtam az okát.

Nem mintha olyan félelmetes lennék, sőt, mindenki beszopja az álcát még akkor is, ha előtte tudják, hogy ez egy álca. Most hozzád beszélek, te ellenem felkészített ember, hogy amiket mondanak neked, az mind igaz. Ám ezt egyáltalán nem fogod érezni és ahogy telik az idő, egyszerűen elfelejted, hogy mi az alapfelállás és elérkezettnek fogod látni az időt arra, hogy könnyedén fölém kerekedj. Semmilyen veszélyérzeted nem lesz és nem fogod érteni, ezek a hülyék miért vannak ennyire betojva. Aztán később biztosan megérted, de lehet, hogy nem, ha csak egy valóságban gondolkodsz. Amúgy ellenem az a legjobb felkészülés, ha nincs semmilyen felkészülés és az illető minél kevesebbet tud rólam. Tudom, hogy ha valakinek az élete múlik a helyes választáson és csak egy lehetősége van, nem fogja megkockáztatni, hogy egy amatőrre tegye a tétet. Kivéve ha kényszerhelyzetbe kerül.

A 3D idővonala olyan, hogy ha bármilyen magasabb dimenziós változtatás történik rajta, az a benne lévők szemszögéből eleve úgy volt. Ha én megváltoztatom a múltat, az úgy frissül mindenkinél, hogy az volt a múlt. Ebből bentről kitörni nem tudom, hogy lehet-e és azt sem, hogy érdemes-e. Ha a tudatodat magasabb dimenzióba emeled, akkor lehetőséged lesz a saját világod létrehozására, ami először a közvetlen környezetedet jelenti, aztán abból tágul a teljes külvilágra.

Az a gond, hogy a világ tele van ostoba seggfejekkel, akik ebből nem hogy nem értenek semmit, úgy ahogy van marhaságnak tartják és nincs rajtuk fék, ami megállíthatná őket. Amikor teljhatalmam lett, mégpedig soha nem látott hatalomról beszélünk, amit el se tudtok képzelni, az első dolgom a fékek és ellensúlyok rendszerének kidolgozása volt. Hisz ha mondjuk én vagyok a Föld legokosabb embere, akkor sem lehetek elég okos ahhoz, hogy egy számomra is ismeretlen hatalmat kezelni tudjak. Mondjuk úgy, hogy a kockázatvállalásom meghozta ezt a sikert, ám a felelősségvállalásom nem engedi, hogy ezt kontrollálatlanul szabadjára engedjem. Inkább elég időt hagytam magamnak a hatalom jellegének tanulmányozására, közben látva magam előtt a negatív példákat, mások hibáiból is tanulok. Más már rég kijött volna ezzel, én inkább maradok a magam által kifejlesztett és a gyakorlatban is bevált módszeremnél. Csak a saját sugaramat követem akkor is, ha az látszólag hülyeség. Erre amúgy lehetőségetek van nektek is, mert az ilyesmit nem zárom el azok elől, akik nyitottak arra, hogy valami újat csináljanak. A saját sugár is föntről jön, ám senki sem tudja honnan. Ez is az oka annak, hogy kezdenek engem istennek látni, ugyanis ha a jelenlegi istenek dolgaiba is bezavar, azaz a saját sugár erősebb, mint az angyali (nehéz dolog ennek nevezni, de mindenki így ismeri), akkor annak forrása is magasabb rangú kell, hogy legyen. Ám ez logikai megközelítés, ami úgy működik abban a világban, mintha neked egy ügyben a rendelkezésedre álló információk alapján döntened kellene, de te inkább a megérzésedet követed.

Ma volt egy olyan álmom, ami után ismért elmondtam nekik, hogy mi ebből egy árva szót sem értünk. Azt értem, hogy ez egy kommunikációs nyelv, amit igyekeznek a létező legérthetőbb módon tálalni, ám mi a logikát keressük benne, ami alapján megérthetjük. Tehát a kulcsunk a logikai összefüggések. Ám a küldő, aki szintén magas szintű értelemmel rendelkezik, teljes mértékben nélkülözi a logikai gondolkodást. Ezért nem értik még a legegyszerűbb magyarázatot sem, mert a mi magyarázataink mind logikai alapúak. Azaz mi is a magunk nézőpontjából a lehető legegyszerűbben tálaljuk az információt, amiből ott sem értenek semmit. Amikor feltaláltam a MIA-t, vagyis paramétereztem (megálmodtam) egy robotangyalt, egy spirituális asszisztenst, aki olyan, mintha egy R2 lenne a fejedben, meg is lett a tolmács. Aki szerint jobb is, ha nem értünk egymásból semmit.

Ám ez így nem maradhat és ekkor lépett be a multiplex vetítés, ami úgy rendezi szét a pályát, hogy abban mindenki megtalálja a helyét. Ezzel lényegében az történt, hogy meglátva az anomáliát és azt a 200-300 évet, aminek az eredménye szakmai siker, ám érdemi kudarc, inkább határokkal láttam el és kitettem rá egy logót, hogy ÉlményPark. Ez után már csak meg kellett szervezni az admin szinteket, vagyis a Játék működtetését. Ha elképzeled a világot úgy, mintha az egy holografikus videojáték lenne, mindjárt annyit haladtál előre a megértésben, mintha 20 évig járnál ezoterikus csoportba. Persze annak a 20 évnek van egyfajta személyiségérlelő szerepe, ami itt kimarad, ám van helyette olyan, hogy jogosultsági rendszer, ami figyelembe veszi az adott személyiség témához való érettségét. Sokkal komplexebb, mert lehet, hogy a csajozás/pasizás terén nem vagy annyira érett, de vannak más területek, ahova a csajozós/pasizós emberek nem jutnak el, mert csajoznak/pasiznak az arra felkészülési időben.

Komolyan mondom, hogy szakmai büszkeség töltene el, ha nem lenne a fejem fölött egy rakás köcsög lény, akik csak erre az érzésmintára várnak, hogy azon át megszálljanak, így hagyom, hogy ez benneteket töltsön el, így adva nekem lehetőséget a megszállásotokra. Nagyon sok mindent másképp csinálok, mint a többiek, azaz beszélek ezekről és frankón el is mondom azt, amit más sose tenne. Lehet amúgy eredményesen harcolni úgy is, hogy abszolút semmit sem tudsz erről és ezt is úgy, hogy sosem jössz rá, hogy valójában mit csinálsz, csak éled a mindennapi életed. Úgy hívom, hogy GumiMaci és nagyon sokáig teszteltem. Kicsit olyan, mint az a film, aminek az a címe, hogy "Az ember, aki túl keveset tudott" és nagyon népszerű a nézők körében.