Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

A Billiárd hasonlat

Melyik a jobb? A gondoskodás vagy a szabad akarat? A teremtés kontra evolúció? A helyes válasz a mindkettő, ehelyett háborúznak egymással. Ami dramaturgiai hozzáállással tekinthető a jó iránynak.

A meditáló ember sokszor találkozik azzal, hogy vajon a segítője mennyit tud? Mennyit tud a dolgokról és mennyit tud őróla. Vajon léteznek ebben kiaknázatlan lehetőségek? Mi van, ha minden itt van, csak senki nem ért az összerakásához? Az ember-segítő vezetés ahhoz hasonló, mintha egy billiárd játszmában az egyik tud lökni, a másik pedig befolyásolhatja a végeredményt. Csak akkor működik jól, ha aki álmodik, annak álmát a másik meg is tudja valósítani. Ha nem képes rá, az álom tovább él, csak más fogja átélni.

Jelenleg az van, hogy aki tud lökni, az az ellen játszik önmagadban, aki befolyásolni képes a végeredményt. Ezt most nagyon fontos megértened! Aki lök, az úgy löki meg a fehér golyót, hogy az utána a számára ideális helyre guruljon. Míg a másik úgy gondolkodik, hogy isten dönti el, a fehér golyó hova menjen lökés után és ő azt elfogadja. Teljesen nyilvánvaló, hogy így ki nyeri a meccset. Igen ám, de a másik megálmodta az ezzel ellentétes végeredményt. Ha nem ő nyer, akkor az álommal ellentétes dolog történik és ez csak a valóságban lehetséges. Az álomban érkezni fog valami gigantikusnak kinéző történés, ami véget vet a játéknak és ezzel az álom tovább él.

Ha a teremtmény fejlettebbé válik a teremtőjénél, arra van egy szó, hogy szingularitás. Egy szabad világban ez nem gond, ám egy szigorú hierarchiában már az.