Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

A Korlát

Üzenet valakinek. Te lehetsz a világ egyik legokosabb embere. Én se vagyok itt kispályás, de szerintem a nyomodba se érek. Ha ezt most sikerül megértened, tudni fogod, miért verlek téged ebben le.

Tételezzük fel, hogy jogomba állna kihirdetni a világ legszebb nője díjat. A magam világában ehhez jogom van, de kevesen élnek a saját világukban, mert másében élnek és azt sztárolják. Azt, hogy ki lenne a világ legszebb nője, azt én meg nem tudnám mondani. Azt tudom megmondani, nekem ki számítana annak. Még egy szépségkirálynő választás győztesét sem sikerült soha eltalálnom, azaz nem vagyok a kérdésben szakértő. Akkor mondom, hogy kábé milyen szempontokat kell figyelembe vennem. Mert ebből a négy dologból áll az ember és ha együtt a négy, itt az Egy.

Test | Az egybitesek ezt tekintik kizárólagosnak, megy is a plasztik biznisz
Lélek | Az vele a gond, ha megjelenik, mindig egyet akar és nehéz integrálni
Szellem | Ez határozza meg az emberi minőséget
Tudat | Az azonos tudatszint frenetikus élményt jelent minden érintettnek

Azaz ha ott áll két nő és én a testnél többet érzékelek, akkor szélesebb spektrumból kapom a jeleket. Így nézve pedig lehet, hogy váratlan lesz a győztes. Mert hiába jobb nő az a másik, ám ő csak egy pályán nevezett. Jó esetben kettőn. Annyival viszont nem jobb nő, amennyivel jobb a másik a többi területen. Te hiába vagy nálam sokkal okosabb a Külvilágban, én annyival vagyok jobb a többi területen, hogy ha fele ilyen okos lennék, akkor is legyőznélek. Az a gond ezzel, hogy neked ezt kell integrálnod a meglévő tudásodban, ami viszont a módszereid miatt elérik a fölső küszöböt és ezzel az adatmennyiséggel már nem bírnál el. Könnyű mondani, hogy el kell eresztened az egyetlen stabil dolgot, amiben szakértő vagy, de ez csak az egyik út. Lényeg az, hogy nyitottnak kell lenned a többi megjelenésére.

A spirituális ébredés amúgy nem más, mint megszabadulsz egy olyan blokktól, ami az idő előtti ébredést akadályozza. Az agyadnak azonban készen kell lennie rá. A meditációs szinkroncél az elme teljes ürességét célozza, ami értelemszerűen nem történhet meg, ha az állandóan zakatol. Az üres elme valójában egy érzékelés típus és nagyfokú beavatkozó. Kiszámítani lehetetlen. De nem, ki tudod számítani, ha nagyon jól ismered magad. Itt az a rideg valóság, hogy elértél egy komoly eredményt az egyik úton, ám a megfejtés az ellenkező irányban van. Ám ha csak ezt nézzük, ebben te vagy a csúcstartó. Ha a többiben is el akarod kezdeni a pontgyűjtést, jó ha tudod, hogy idegen pálya lesz neked az elején mindenképp, ahogy a tiéd is az másoknak.

Minden kulcsa az, hogy az agyad befogadja. Bármi történik a fejedben, a belső nyugalmad megtartod. Ha képes vagy belső pánik nélkül szemlélni, képes vagy a befogadására. Az ész nem tűnik el, csak átalakul, ha megszabadult attól a rohadt sok felesleges információtól. Gyakorlatilag a megértés emel téged fel, amikor összeállnak új látószögbe az információk. A mindenkori korlátaid alapja egyfajta túlzott ragaszkodás az eddig tanultakhoz.