Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Blöff

Most meg nem mondom melyik Rejtő könyv kezdődik úgy, hogy a tapasztalatlan rabló belebotlik a világ legveszélyesebb késdobójába, akinek unszolására végül odaadja neki a pisztolyt. Ez a geg végződik úgy, hogy "nincs magánál véletlenül egy kés?".

Harc közben az is jó, ha hirtelen emlékszel ilyen film- és könyvbetétekre, mert az lehet akár egy komplex harci forgatókönyv is egyben. Egyszer volt egy ilyen nekem is, a tét a Föld volt és én voltam az egyetlen földi a tudatszinten. Volt az az angol tanítónős, thai királyos film, amiben a főhős egy hídon várta a támadást. Na pont ezt játszottam meg, mint az egyetlen esélyt. Ezeknél a belső érzéseknek sokkal nagyobb a szerepük és ott megjátszani egy ilyet, nagy szakmai kihívás. Sokan szkennelnek rám, hogy állok a szerencsjátékokhoz és nem értették, miért hagynak hidegen. Ezekhez képest egy póker is unalmas szarrá válik, nem hogy az, hogy hova rakod a bogyóid.

A blöff támadóprogramként is kiváló. Az egyik legsikeresebb akcióm a "Megtorlás Hadművelet" lett. Lényege:
1. Keress valami ütős nevet, ami türözi a célpontok félelmeit
2. Jelentsd be a hivatalos indulását
3. Zárkózz be és felejtsd is el az egészet
A bezárkózásod drámai pszichikai hatást fejt ki attól függetlenül, hogy te már a feladataiddal vagy elfoglalva és el is fejeltetted az egészet. Ez az úgynevezett "csend ereje". Maga a támadás egy színészi alakítás, ami megteremti az Okot a célpont hitében. Később a placebo-jellegű fegyvereknél jöttem arra rá, hogy ez öndiagnózisra például kiváló, hisz a semmire csakis a saját félelmeidet tudod kiszabadítani.

Az energiácsomagok ellenséges területek mögé juttatásánál is van egy jobb megoldás. Ha ellenségként jelensz meg és mindenki szeme előtt tűzharcnak álcázod az energiaátvitelt. Ám ehhez tényleg mestereknek kell lenni a fogadópontokon, ide se a bemondásos referencia, se a főnök közbenjárása nem elegendő.

Ha most az lenne a belső gondolatod, hogy ezzel aztán jól megkavartalak, akkor pont ott vagy, ahol lenned kell a Next Stage-hez.