Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Idegen kapcsolatfelvétel

Az emberek nagy része úgy folytat idegen kapcsolattartást, hogy erről nem is tud. Ennek oka, hogy az ember a külvilágban él és egyéni tudatban érzékel. De hogy mi zajlik a mélyebb szinteken, amiket mi csak a gondolatainknak látunk, arról nem sok tudása van.

A különbség azok között, akik ilyesmit állítanak magukról és azok között, akik ezt elvetik a tudatosság a különbség. Az egyik rájött, a másik nem. A nagy feltalálók is könnyen lehet, hogy így kaptak ihletet. Rájöttek, hogy kutakodjanak ebben a spirituális adatbázisban, amit persze lehet, hogy ők nem annyira díjaznak.

A tudatos kommunikációnak van előnye és van hátránya. A hátrányok egyike az, hogy azonos fogalmak alatt a felek akár egészen mást is érthetnek. Pláne, ha ezek mögött egészen más illemszabályok is rejtőznek. Az érzéseidre is vigyáznod kell. Ugyanis lehet, hogy egy innen nézve sima kívácsiságalapú érdeklődést ők már házassági ajánlatnak is értelmezhetnek. Ha például azt mondod egy szabadságot nem ismerő, gondoskodásalapú hierarchiában élő lénynek, hogy elhozod hozzá a szabadságot, azt te úgy érted, ahogy az az évszázadok alatt a te társadalmadba rögzült. Ő pedig azt, hogy ezen túl szabad azt, ami eddig tilos volt. A célja pedig ez után a szabadságot felhasználva megszerezni a hatalmat, amit terrorral kell stabilizálnia és azonnal bezárnia maga mögött a szabadság kaput. Pedig ennek ellenkezőjét akartad, amikor a szabadságot odavitted neki. Ő pedig azt fogja mondani, hogy ne szólj bele az életébe. Ha az idegenek megismertetnek egy technológiát az emberiséggel és azt hamarosan fegyverként látják viszont, arra is azt mondja az emberiség, hogy ez a mi dolgunk.

Egy amerikai szemében olyan lehet egy ilyen idegen kapcsolatfelvétel, ha elmennek a sivatagba és kapcsolatba kerülnek egy arab törzzsel. Már maga a megjelenés kihívás elé állítja őket, mert ez veszélyt jelent az ottani nyugalomra és lehetőséget ad a hatalmi viszonyok átrendezésére azok számára, akik csak egy ilyen alkalomra vártak. A másik kihívás a főnök tekintélyének megtartása annak a nyilvánvaló fényében, hogy te nála okosabb vagy és lehet, hogy szebb is. A harmadik pedig az, hogy mindenki nagyon örül, hogy a megjelenéseddel végre történik valami és túl sok nagyon jó barátod lesz.

Ha azt mondod egy kollektív alapú hierarchia tagjainak, hogy mostantól szabadok, az ő első gondolatuk (félelmük) az, hogy "mi lesz velem". Amire még rá is erősít az a hirtelenség, ahogy te a szabadságértelmezésed odaviszed. Vége a kormányuknak (azaz vége a gondoskodásnak), azonnal felvehetnek tőled hitelt és a te szabályaid szerint megy ez után a játék, amiben ők harmadrendű őslakosok lettek. Az új kormány korrupt és neked van lekötelezve. A gond az, hogy ebbe nem gondolsz így bele és harci riadót fújsz, ha ugyanez visszafelé is megtörténik veled. Ha ők jelennek itt meg és biztosítanak arról, hogy az egyszemélyi kormányzás a legideálisabb irányítási forma és nagyon nem örülnének annak, ha ezt te megkérdőjeleznéd, pláne nem földi férfiként.

A végén azért megjegyezném azt is, hogy sokszor egy első kapcsolatfelvétel egy idegen civilizációval könnyebbnek tűnik, mint megérteni a földi csajokat.