Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Időparadoxon

Ha téged támadás ér, ám én a magasabb dimenziós képességemet felhasználva ezt elhárítom úgy, hogy a 3D idővonalon megelőző csapást mérek a támadóra még az előtt, hogy ő megindítaná a támadást, akkor te soha nem tudod meg, mi történt. Sőt, a szemedben egy agresszív idióta leszek, akik találomra támad meg embereket.

Ezért hibáztatni senkit sem lehet, ám ez innentől egy kőkemény próba neked, hogy a szemeidnek hiszel, vagy a belső hangnak. Aki tudja mit történt. Ám amit mond, az szöges ellentétben áll a logikával, hisz ebben az esetben a támadó lesz az áldozat, én pedig a bűnös.

Ha harcra kerül a sor, mindenki valamilyen harcművészeti filozófiát alkalmaz. Ilyen értelemben nekem van választásom, mert többet kipróbáltam. Sőt, olyanokat is, amiket még sosem. Ilyen például az aikido, aminél rájöttem arra, hogy ez a harcművészet inkább csak súrolja a fizikai síkot. Azaz a fő terepe nem a fizikai sík, hisz itt nem annyira hatékony, inkább mozgásművészetnek lehetne nevezni. Ám eggyel följebb félelmetes filozófia és nagyon okosnak kell lennie annak, aki egy ilyen emberrel harcba száll. Eggyel följebb már nem a lábaiddal, meg a kezeiddel csinálod, hanem az elméddel.

Amikor engem egy agresszív állatnak neveznek, aki találomra csapkod ártatlan emberekre, azok az emberek egyáltalán nem ártatlanok, pontosabban nem lesznek ártatlanok, csak az én akcióm időben hamarabb ér oda. Ez a wado-ryu filozófia, amit tévesen támadó karaténak szoktak nevezni, mert nem fordít felesleges időt és energiát a védekezésre. Nincs is benne uke. Az van helyette, hogy figyelsz a másikra és ahogy az megindítja a támadást, te hamarabb érsz oda. Vagy úgy, hogy a támadása pillanatában kitérsz az ütése elől és azonos tempóban viszed be a sajátod, vagy úgy, hogy megérzed a támadásának rezgését és már indulsz is. Ez általában 1-3 másodperccel a fizikai akció indítása előtt már észlelhető. A dolog előnye, hogy a támadás megindításakor mindenki a saját támadására fókuszál, így abban a pillanatban teljesen védtelen, azaz ahogy magához tér a leütésből, igazolhatja, hogy az én akciómból semmit sem látott.

Amúgy az aikidóst úgy lehet leverni fönn, hogy úgy fel kell idegesíteni, hogy támadjon. Neki az abszolút idegen terep, nekem viszont hazai pálya. Szóval nem csak előnye van annak, ha valaki magasabb dimenziós, mert hősként lehet valakiből akár megbélyegzett közellenség is a 3D-ben. Érdekes módon azonban mégis van előnye annak, ha valakit megbélyegez a tömeg, mert mindig akad pár kivétel, akiknek gyanús lesz valami. Vagyis nem áll össze a kép és általában ők az eszükre hallgatnak, pedig pont a logika szól ellenem. A logikai gondolkodás nagy hátránya pedig az, hogy erősen függ a rendelkezésre álló információktól. Márpedig az idő egy olyan dolog, ami emelt szintű megértést kíván. Nem véletlen helyezem a hangsúlyt arra, hogy szokd meg, hogy valaminek az oka lehet a jövőben is, különben hiába vagy menő, mégis csak 3D-ben látod a világot.