Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Kövek, ásványok

A mindenre gyógyszereket és eszközöket gyártó világ nehezen tudja elképzelni, hogyan lehetett a modern orvostudomány előtt gyógyítani.

Egyszer, ha jól emlékszem a Spektrum TV-n futott egy sorozat, amiben egy forgatócsoport elment a Föld különböző részeire, ahol nincs jelen a nyugati orvostudomány és arra voltak kíváncsiak, hogyan zajlik ott a gyógyítás.

Előtte még egy emlékemet is megosztom veletek, egy időben sokszor szenvedtem sérüléseket és sokat voltam a kórházak sebészetein. Egyszer betoltak mellém egy öregurat, aki elképesztő dolgokat mesélt. Köztük volt egy olyan történet, ami Afrikában történt. Valaki berohant hozzájuk és kérdezte, hogy van-e közöttük magyar. Volt. Van-e otthonról származó méze? Volt. Kiderült, hogy valakinek az egész lábát végigvágta valami és a helyi gyógyító ezt kérte, hogy szerezzenek Magyarországról származó mézet. Kiderült, mire kell. Az egész sebet bekente vele és az ember meggyógyult. A kis történet tanulsága, hogy sok bajra ott lenne a megoldás, csak te úgy tudod, hogy másra van. De az igazság az, hogy másra is van.

A fizikai világ rezgésekből áll, azaz összesűrűsített energia képezi az anyagot. Természetesen nem vonom kétségbe a nyugati orvostudományt, ám az is tény, hogy ha valami ekkora üzlet, ott üzleti érdekké válik az ingyenes megoldások elhiteltelenítése.

Visszatérve a sorozatra, bejárták Afrikát, Amerikát, Ázsiát és sok érdekességet láttam. Köztük az Amazonas környékén volt egy sztori, ahol ölben hoztak a sámán elé egy láthatóan nagyon rosszul lévő gyereket. Lefektették, egész éjjel ment a tánc a tűz körül, a sámán közben mutatta, ahol valamit kiszívott a gyerekből és a tűzbe köpte, ami érdekes módon fekete volt. Reggel a gyerek felébredt és sokkal jobban volt. Dél-Amerikában egy orvos beszélt a kamerának, hogy kiderült, hogy rákos. A kollégái max 1 hónapot adtak neki. Úgy döntött, hazaköltözik a szülőfalujába, hogy ott halljon meg. Ott viszont meglátogatta a helyi sámánt és ennek 10 éve. El is mentek a sámánhoz, aki egy hegytetőn a szabadban tartott egy csoportos gyógyítást. Ott állt előtte vagy 10 ember, ő egy fémvödörben hozott meszkalin főzetet, mindenkinek innia kellett, ő egyenként zümmögött valamit előttük és ennyi volt a kezelés. Ezekre azt mondaná egy európai orvos, hogy nettó baromság. Mégis működik. De miért működik? Mert a világ nem csak anyag, hanem energia is. Ez viszont a nyugati ember számára egyenlő a vallással, vagyis a papok szakterülete.

Volt azonban egy érdekes része is ennek a sorozatnak, egy kórházról szólt a két világ határán egy városban, ami egy esőerdő szélén lévő településen volt. Ott az orvosok időnként elhívták magukhoz a sámánt is, aki megérkezve szemrevételezte az új betegeket. Ez ide, ez ide, ez oda, ez ide, ez oda. Kiderült, hogy minden betegségnek vagy fizikai vagy spirituális oka van. A fizikait az orvosok könnyen meggyógyítják, de ha valakit megátkoznak, azzal szemben nagyon keveset tud tenni az orvostudomány, mert nem ismeri az okot. A sámán ezeket a betegekről leszedve aztán elment és az orvosok szerint ez után már jó eséllyel mindenkit meggyógyítanak.

Ha én elkezdenék nektek a gyógyításról beszélni, orvosi diploma nélkül, akkor senki sem venne komolyan. Na jó, pár ember biztosan. Nem is így gyógyítok, de ilyesmi ritkán is történik, mert egyrészről nem foglalkozom ilyesmivel, másrészről mivel itthon meditálok, alig ismer valaki. De volt, hogy előfordult. Ugye a hatályos törvények alapján nem érhetek a pacienshez és nem is kérhetek ilyesmiért pénzt. Pénzt kérni olyan dologért, amit az ember előtte még soha nem csinált elég nagy tufaság, de hogyan tegyem, ha nem érhetek hozzá?  Akkor még sokkal kezdetlegesebb technika jött elő, ma ezt már holografikus konzolnak nevezem, csak az ujjaim járnak rajta. Lényegében leprogramozom a gyógyítást és amiért nem vagyos híres, többek között az, hogy itt a paciensnek is állnia kell a sarat. Az emberek megszokták, hogy minden pénzbe kerül. Kifizeted és megkapod. Na nálam ez nem így van. Tenned kell érte, hogy kiérdemeld a gyógyulást. Vannak, akik ingyen nyomják és így ingyen is jutnának hozzá amúgy megfizethetetlen dolgokhoz, nem? Na ezért van az, hogy nálam az árnak csak egy részét képezi a pénz.

De te mit tudsz tenni azért, hogy ne kelljen orvoshoz, gyógyítóhoz menned? Az átkokkal szemben találsz a weboldalaimon megfelelő dolgokat, de te mi mást tudsz tenni és hol találsz ehhez cuccokat? Bizonyos cuccokat te magad is tudod, hol találsz, bár nem biztos, hogy a gyógyítás eszközének tekinted. Ne feledd, minden az agyban dől el! Biztos látott már mindenki olyan boltokat, ahol köveket, ásványokat lehet kapni. Ezek mindegyike valamilyen rezgést bocsát ki és ha tudod, melyiket vedd, amit a kezdben tartasz egy ideig, akkor ezeket a rezgéseket a saját állapotod javítására tudod hasznosítani. A szakemberek azt mondják, a folyóvízzel tudod utána letisztítani. De mi van akkor, ha nem tudod melyiket vedd? Biztos húztál már tarot kártyát, itt is ugyanúgy kell csinálni. A megérzéseidet kövesd, hogy melyiket és mennyit. Állítólag nem te választod a követ, hanem a kő téged. Ezt sokáig nem értettem, de aztán rájöttem és most nem foglak megfosztani a felfedezés örömétől.