Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Lélekvándorlás

Azért nevezik lélekvándorlásnak, mert akik kitalálták, csak a külvilágban gondolkodnak. Ráadásul rájuk rakódott egy rakás szentimentalizmus is, hogy a lélek vándorlásáról beszélnek, holott nem ment az sehova, mert eleve ott van.

A halálkutatási meditációimban arra jutottam, hogy a párhuzamos valóságok tükrében mennyire nem egyértelmű a halál kérdése. Mert ha van száz párhuzamos valóság, amik egymással azonos értékűek, akkor ha kinyiffansz az egyikben, attól még simán élhetsz tovább egy másikban. Amikor a lélekvávdorlásról beszélnek, azt akarják felkutatni, hogy melyik újszülött hordozza egy bizonyos ember folytonosságát.

Igen ám, de ez a "király probléma" is. Hogy eddig előző életében mindenki király volt vagy királynő és ha megnézzük hány király és királynő volt a történelemben és hányan vagyunk ma, szembeötlő a matematikai aránytalanság. Akkor a sok újonnan születő kinek a folytonosságát viszi tovább, ha nincs előző neki? Mert az nem működik, hogy mindenki mindig azokat az értelmezési sablonjait használja minden helyzetre, ami épp jó neki. A tudományos elméletek is mind valósággá válnak az álmodó szintjén. Hiába várja az álmodó a bizonyítékokat, hogy el is higgye, a másik álomba emelésével már akkor létezővé teszi, ha tagadja.

Tehát, arra jutottam, ha most hirtelen a szívedhez kapsz és szörnyű kínok között elhalálozol, te erre nem fogsz emlékezni, max. egy hirtelen feltörő rosszullét formájában, ha meglátsz egy embert a szívéhez kapni. Amire emlékezni fogsz, azok a jelenéleti emlékeid, ami logikus, hogy másról szólnak egy másik jelen másik idővonalán.
Mi történik akkor, ha felemelkedsz. Akkor is az általad ismert világot fogod magad körül látni, hisz abban élsz. A felemelkedés az életminőségben jelentkezik, ami alapállapotban sokkal kellemesebb az előző szintnél, ám mivel senki sem veszi észre a felemelkedést (azaz a saját halálát alsóbb világ szinten), mindenki szennyezi a már amúgy nem létező problémái visszavetítésével.
Mi történik akkor, ha a pokolra jutsz. A pokol annak gyermeki félremagyarázata, hogy alsóbb szintre kerülsz. Ám az, hogy ki az angyal és ki a démon csakis attól függ, honnan tekintesz rá. Persze, rosszabb lesz egy csomó mindenben az a mindennapi élet, de az még nem a pokol, csak egy alsóbb világ.

Képzelj el egy lelket, mondjuk legyen egy gömb. Ha ebből a gömbből kisugárzódik a felszínén egy csomó ki nyaláb, az belőlről sugárzódik, tehát akkor is ott van, ha kialszik. Amikor sakkozol, az összes báb te vagy. Ha az egyiket leütik, nem téged ütnek le.

Amikor a Szentháromságról beszélünk, szerintem a test-lélek-szellem kapcsolatára utalnak. Ám az ÉlményPark - és ezt örömmel jelenthetem be - megjelent a következő verzióval. Csak még nem dőlt el, hogy Szentnégység legyen a neve, vagy Szentháromság 2.0. Mindkettő mellett vannak érvek és ellenérvek. Na az a hiányzó elem a Tudat. Valójában tehát tudatvándorlásról kellene beszélnünk, ami a külvilág nézőpontjából jelenti egy másik ember folytonosságát. Felvetődik persze a kérdés, hogy minek, mert az már egy másik ember másik szerepe, amit befertőzhetnek ennek az életnek a felesleges emlékei. A probléma alapja az egyéni tudat & kollektív tudat eltérő értelmezései, hogy azonos fogalmak alatt a felek egészen mást értenek.

Ha csak a Külvilág felől közelítem és valaki mondjuk létrehozott egy matematikai modellt a lélekvándorlás megállapítására, az olyan, mint az a japán faszi, aki kézzel készíti az óráit és 3 év alatt van kész egy órával. Elképesztően precíz, egyedi és rengeteg tudás van benne, ám ha az a kérdés, hogy mennyi az idő, arra egy tömeggyártott kvarcóra is meg tudja adni a helyes választ.

Az, hogy külvilág vajon létezik-e, egy érdekes kérdés. Itt élünk benne, vagyis számukra mindenképp létezik. Ám ha ez csak egy hologram, abba akár egy univerzum is simán belefér. Ha ennyire komolyan veszed a Külvilágot, az nekem jó, mert alanyi jogon lehetsz fejlesztő a Kutatás-Fejlesztésen, de azt akkor csak spirituális értelemben. Amire te nagy nehézségek árán képes leszel, ha eléred a célod, az másnak egy gondolat is lehet a belső világon át. Te a berendezéseidbe invesztáltál, ő önmagába. Nálad ott a pénz, mert az üzletet komolyan vetted, nála nincs, mert amit komolyan vett, az csak egy darab üzlet, amit önmagával kötött.