Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Az antiszemitizmus megértése

Ugyanezt csinálja Orbán is, amikor szerinte Magyarországot, a magyar embereket támadják. Csak neki nincs olyan diaszpórája, akik sokszor okot is adnak rá.

A dolog mögött három indok húzódik. Az első az állandó ellenségkép fenntartása, amire a belső hatalmi viszonyaik miatt van szükség. Hisz ha vannak olyan zsidók, akik ellenvéleményen vannak, akkor ők az áruló zsidók, miközben az összzsidóság van veszélyben.

A másik a beolvadásos eltűnés veszélye, amire az a megoldás, hogy fenntartják a zsidókkal szembeni előítéleteket, hogy ezzel is visszatartsák a zsidókat a beolvadástól. 

A harmadik pedig az, ha meg tudod magad különböztetni a másiktól, akkor különb is lehetsz náluk. Ha bizonyítani tudod a Szív felé, hogy te vagy az áldozat, akkor a Szív hatalmat ad neked.

A világ nagyjából azt hiszi, hogy a zsidók egységes társaság. Soha nem voltak azok! Ha Izrael nem az arab tengerben lenne geopilitika értelemben, akkor az államformája az egymással állandó harcban lévő városállamok lenne. Ám mivel Izrael (állandó) veszélyben van, a zsidóknak egységet kell felmutatniuk.

Ha zsidó és zsidó nem konfrontálódhat ezekben az időkben, akkor harmadik feleket fognak bevonni az egymás elleni konfliktusaikba. Tulajdonképp két fő csoport küzd egymással, a vallásos és a világi zsidók és hogy ne legyen ilyen egyszerű, mind a vallásos, mind a világi zsidók között is kibékíthetetlen ellentétek húzódnak. Ha meglátsz egy orthodox zsidót, az lehet olyan zsidó, aki legszívesebben halva látna minden nem zsidót és lehet olyan is, akiket Irán is meghívott a holokauszttagadó konferenciájára és el is ment egy szép számú küldöttség. Ha meglátsz egy öltönyös, üzletember kinézetű zsidót, az lehet a pénzrendszer irányítói közül valaki és lehet a demokratikus emberi jogok élharcosa.

Csak hogy mindenki jól értse, itt egy zsidó belháború zajlik már jó ideje, csak erről nem szabad beszélni és hivatalosan ilyen nem is létezik. Ebbe a háborúba bonyolódott bele a világ úgy, hogy hivatalosan nem bonyolódott bele senki semmibe. Az egész egy olyan káoszt takar, amire ha ránézel, a rend jut róla először eszedbe.

Erre a legnagyobb veszélyt olyasvalaki jelenti, aki szarik arra nagy ívben, hogy ki a zsidó és ki nem, mert alapjaiban veszélyezteti a rendszert, amire a zsidók hatalma épül. És ebben minden zsidó egyet fog érteni, hisz ha kiderült, hogy milyen kiváltságoktól esnek el, azt mindig át kell előtte gondolni.