Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Az időutazás kérdései

Ebben a témában két szintet különböztetünk meg. Az egyik egy valóság egy idővonalában gondolkodik, míg a másik ennél jóval rugalmasabb. Mindkettő egyformán lényeges, ugyanis ha a rugalmas haza akar menni, azt a másik biztosítja számára.

A sci-fi írók egyik kedvenc témája az időparadoxon kérdése. Ha visszamész a múltba és azt megváltoztatod, akkor milyen jövőbe térsz vissza? Ha visszajössz a mába a jövőből és itt változtasz, létezik-e még a jövőd, ahonnan idejöttél?

A téma amúgy összefügg a jóslással, már olyan értelembem, hogy a jövőbelátó akkor is jól látja a jövőt, ha nem az történik, amit lát, csak rossz valóságból kérdezed. Tételezzük fel, hogy állandó tudati kapcsolatban kommunikálsz a jövővel és megváltotatod annak múltját, de mivel állandó kapcsolatban vagy a jövővel, az nem változik. Az történik ilyenkor, hogy létrehoztál egy másik valóságot másik idővonallal, ahol az egyikben ugyanaz a jövő indul ki a mából, míg a másikban egy másik jövő keletkezik egy másik mából.

Felvetődik a kérdés, mennyire etikus dolog ilyesmit csinálni. Ha 3D-ből kérdezed, akkor semennyire sem az. Sőt, nagy bűn és szörnyű következményekkel járhat. Magasabb dimenzióból nézve azonban egyrészről a mi etikánkkal nem nagyon foglalkozik senki, másrészről számukra természetes dologra mondanánk azt, hogy tilos. Emlékszem még a 20 éves meditációim elején volt egy felháborító dolog, hogy valaki a jövőből változtatott valamin, amin egy kicsit kiakadtam és kérdeztem a spirituális csatornáimon, hogy ez nem csalás? Az volt a válasz, hogy nem. Majd eltelt mondjuk 15 év, amikor már én is magasabb dimenziós műveleteket végeztem és simán lefrissítettem a múltat. Becsületükre legyen mondva, hogy csöndben maradtak, pedig ilyenkor sírva szoktak felrohanni, ha valaki megcsinálja velük azt, amit ők teljesen természetesen másokkal.

A szakterületeknél van egy idősík helyreállításos tétel, ahol lesznek olyanok, akik az én tevékenységemet fogják vizsgálni. Ehhez jó tudni azt, hogy lényegében egyedül voltam mindenre, ahol sokszor kellett olyan döntést hoznom 20 másodperces időkeretben, amire itt professzorok filóznának 2 évig, tanulmányozva a szuperszámítógépek eredményeit. Persze akkor és ott olyan széles látószög nyílt meg, ami megalapozta a rendkívül pontos 85%-os pontosságot, ám ott a maradék 15%, aminek korrekcióit elvégezhetem én is, amikor ráérek majd valamikor és elvégezheti olyan is, aki méltó erre a feladatra. A méltó itt azt jelenti, hogy ezek itt a fejem fölött sóvárogva várják, hogy a saját emberik legyenek azok, de még csak most ismerkednek a jogosultságokkal és mivel az etika ugye nem erős oldaluk (kivéve ha őket éri sérelem), nekem biztosítanom kell ehhez a megfelelő környezetet.

A multiplex vetítés nagy előnye, hogy az idősík problémákra van egy csomó választási lehetőség, azaz szépen el lehet pakolni az ilyen valóságokat, ám itt arra kell figyelni, hogy a logikai kapcsolat megmaradjon és persze az azonos történetek szereplői ne kerüljenek külön valóságokba. A magasabb dimenziós segítőkkel az az általános probléma, hogy ha megkérdezed, hogy ez így jó, az a válasz fog érkezni, hogy igen. Te örülsz, ők örülnek, hogy örülsz, miközben halvány fogalmuk sincs, hogy te melyik ember vagy és mit is kérdeztél. Vagy ha tudják, hogy mit kérdeztél, a kollektív tudat szemszögéből fognak válaszolni, amire érdemes egy olyan tesztet megcsinálni, hogy magadra mutatsz és újra megkérdezed ugyanazt. Nekem ilyenkor csak nagy ritkán jött ki ugyanaz, amiből arra következtettem, hogy ez a segítő nem az én segítőm, hanem a hálózaton olyan embereké, akik sok problémát okoznak.

A téged helyesen visszaigazoló válasznak van még egy oka. Ha azt mondanák, hogy "nem", attól te egyrészről ideges lennél, másrészről érkezne egy csomó új kérdés, amire végképp nem tudnának válaszolni és most nagyjából érzékeltettem az itt beavatkozó lények gondolkodását, ami merőben eltér a miénktől. Egészen más fontossággal is bírnak és az igazsághoz fűződő viszonyuk is erősen szubjektív. Nagyjából az van, hogy a legfontosabb a kollektíva békéje és biztonsága, aminek alapja az, hogy mindig a főnöknek van igaza. Ha te azt látod, hogy a főnöknek nincs igaza és abban a hitben ringatod magad, hogy az ő céljuk is a világ helyreállítása, akkor ők erről biztosítani fognak téged, de csak a főnök fontossága után. Azaz ők is a világot akarják helyreállítani és szép lassan kiderül, hogy ez alatt ők tökre mást értenek, mint te. Ők arról beszélnek, amiről te, az általuk ismert világot vezetik be, ami szakmailag azt jelenti, hogy az ő világukban az ő világukat a tiédben meg a tiédet. Nos ez nem így van, ők a tiédben is az övéket akarják bevezetni, mert egyrészről ők a felsőbbrendűek (majd rájössz, hogy ez nem így van, de a sok leboruló majom miatt nehéz lesz őket erről meggyőzni), másrészről meg csak azt az egyet ismerik.

Nem beszélve arról, hogy ők az alacsonyabb rendűnek tekintett lényektől várják el az alkalmazkodást, amiben az a logikai paradoxon, ha ez sikerül, az az alacsonyabbrendűnek tekintett lények felsőbbrendűségét fogja bizonyítani, ugyanis ők képtelenek az ilyesmire. A végén pedig nagy az esélye annak, hogy arra fogsz gyanakodni, hogy ennek az egész időparadoxon problémának ők nem a megoldásai, hanem vagy az okozói vagy a tetézői. Mazsolázzatok innen jó cuccokat, de amit ajánlok erősen, azzal a lappal fog megnyílni. Mert közben az van, hogy úgy kell élesben ezzel indulni, hogy közben még zajlanak a harcok a fejetek fölött, mert bár hiába adták meg már magukat nekem, ha ez még nem ért le oda, ahol még kurvára nem adták meg magukat, sőt, olyan dolgokat művelnek, amik miatt előre kellett hozni a dolgokat.

Ami még hasznos tanács. Nagyon nem bírják a 3D-t, mert nekik ez kurva unalmas. Azt teszik, amit te is tennél, hogy eltekerik az unalmas részeket és csak az izgalmas részeknél szállnak meg, ám az érdemi munkát otthon egyedül végzed. Azaz lassan rájössz, hogy van közöttük is egy műértő közeg, akik veled lesznek az unalmas időkben, ám nem ők szoktak a hierarchia csúcsán ülni és ha megjön a főnök, ő általában mindent tönkretesz. Ez persze nem az időutazással foglalkozók dolga, de jó, ha tisztában vannak ezekkel is és javaslom az időközi mentéseket, hogy vissza lehessen állítani, amit a főnök elbarmolt. Én olyan 10 év múlva érnék a ti közeletekbe és egyrészről nincs 10 évünk, másrészről ha tényleg bele akartok ebbe tanulni, az nem megy másképp, mint önmagadtól élesben. Ha elkezdik mantrázni rád, hogy "de buta vagy", annak az az oka, hogy náluk mindenki az, aki a főnöknek ellentmond vagy mást tesz, mint amit akarnak. Ha ellenszelet képeznek neked, arra megoldás az otthon maradás, ami viszont a munka ideális feltétele. Mert megsértődni azt profin tudnak.

Hogy ezeket miért mondom el? Jobb, ha olyanok maradnak, akik nem a beetető dumára jönnek, mert jobb, ha most tudjátok meg, hogy a magasabb dimenziós csatamezőn nincs pincér.