Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Az okos ember

Ugye azért az vélelmezhető, ha tudathálózaton futó holo operációs rendszert készítek, amit egy vallásos ember simán láthatna egy új vallásnak is, egy ezós mester pedig új ezoterikus irányzatnak, ám én maradok a földön, akkor képes lehetek olyan egyszerű dolgokra, mint a gondolataitok szkennelése.

Mivel ezek a gondolatok nem különösebben érdekesek, meg etikai (vagy ettikai) problémákat is felvet az ilyesmi, ezért ezekre amolyan közvéleménykutató motort tettem és ezért írok ilyen érdekeseket, mert ez jelzi nekem, miről írjak. Ha másról írnék, nem lenne ennyire érdekes, mert mostanában ezek foglalkoztatják az olvasóimat.

Két kérdéskör forog a többi fölött. Az egyik az, hogy mennyire is vagyok nagyképű, a másik az, hogy mennyire vagyok okos. Az elsőre nehéz válaszolni, mert valójában csak semlegesen leírom a frankót és már régebben rájöttem, hogy a semleges megfogalmazásnak milyen hatása van és most nagyon meg fogtok lepődni. Szóval az lehet, hogy én semlegesen fogalmazok, ám akik olvassák, ritkán semlegesek, ezért a semlegesség valamilyen töltést kap.

Birkanet néven illetem az úgynevezett első gondolatot, ami a kollektív megszállás egyik kedvenc eszköze. Ugyanis ez lesz az első gondolatod, ami a megszálló szándékát tükrözi. Ezt más emberek szájából is lehet hallani, amikor tudomást szerzel rólam és az mellé a kísérőszöveg. Többnyire olyasmik, hogy bolond, őrült, beképzelt, nagyképű, veszélyes. Ezen csak a gondolkodó ember képes átjutni, aki szeret saját véleményt alkotni és ez ritkán egyezik a kollektív szándékkal.

Aztán azt is szoktam, hogy beleviszek valamilyen hangulatot, mert semlegesen fogalmazni elég uncsi egy idő után. Na ettől pedig tök komolytalan leszek, ami ezektől a komoly emberektől elszomorító vélemény. Mielőtt kisírnám magam emiatt, eszembe szokott jutni az, hogy ugyan amúgy meg ki a faszt érdekel a gondolkodó embereken kívüli vélemény. Időnként szoktam a TV-ben nagyon okos embereket nézni, akik lehet, hogy még nálam is okosabbak, ám mielőtt kisebbrendőségi komplexusom alakulna ki, arra gondolok, hogy... de inkább ideírom a kedvenc versemet, az a címe, hogy

Fejlődés

Ha sokat tudsz ám nem eleget
És látószöged ugrott egy kvantumot
Láthatod majomnak régi énedet
Pedig mennyi mindent tudott

A helyes út egy vékony vonal
Mely az Egyenesbe visz
Szív küzd folyton az Aggyal
Mit tud az ember és mit hisz

A sok-sok évet átölelő tapasztalataim alapján a következőkre jutottam. Az ember azon amit nem ért, azt érti, amit érteni akar. Azt pedig borítékolni lehet, ha én 20 évig ülök egy lakásban, mélytrasz meditációkkal töltve az időt, azt nagyon kevesen fogják érteni. A Dalai Lámáról például el tudom képzelni, hogy érti. De a pápa már nem. Van még egy iszlám főméltóság, aki vágja, miről beszélek, be is van tojva rendesen. A zsidók viszont nem értik, ezt abból tudom, hogy még nem ajánlották fel azt a bankkártyát, ami sosem fogy ki, de mondjuk azt, hogy ez már csak idő kérdése. Ugyanis csak ez az egy módja van annak, ha ezt a helyzetet a globális civilizáció összeomlása nélkül akarják megoldani. Van nekem egy ennél bonyolultabb forgatókönyvem és egy még bonyolultabb. A bonyolult az, hogy havidíjat fizetnek azok, akiket erre méltónak találok az emelt szintű szolgáltatás igénybevételéhez, mert ha korlátozom az eddig megszokott energiafolyamot, az rendkívül kellemetlen élmény lesz. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha egy viagrához szokott pénisz nem jutna hozzá a cucchoz, persze ezt a spirituális kisugárzásra kell érteni. Akiben megfogalmazódna, hogy miért nem jöttem ki ezzel hamarabb, hosszú válaszra kellene számítania, amit a majomagyával nem értene. Ugyanis a majomagy azonnal kijött volna vele és most dúsgazdagon élne egy saját szigeten. Ehhez képest minden más érthetetlen, főleg olyan szavakkal teletűzdelve, hogy XD műveletek, más fontosság, felelősségérzet és sok dolgom van. Ugyanez a majomagy akar a pénz hiányával kényszeríteni erre meg arra, ám elkészültem azzal a megoldással, ami nagyjából meghagyja a világot ilyennek, amilyen. A zsidó taktika a következő. Ha elzárod a pénzt valaki elől, akkor az radikalizálódni fog, hisz nincs más választása. Ekkor rohannak fel az Égbe az erős haverhoz, hogy "nézd milyen agresszív" és ilyenkor föntről megsajnálják (!) őket. Most fejeztem be azt a hadműveletet, ami az erős haverrel szemben indult és ilyenkor az van, hogy ez nekem éveket jelent olyan élethelyzetben, hogy a számláim befizetése is időnként komoly gondot jelent, amit rendkívül méltatlannak tartok egy olyan helyzetben, amikor lényegében megmentettem a világot és ezt akár szó szerint is érthetitek. Úgy gondolom, eléggé kiakadtam, ha rátámadtam azokra, akikhez a templomokban imádkoztok (de persze sose történik semmi). De történik, csak minden, ami erre érkezik egy szűk körnél köt ki, akik ezt az egészet kitermelésnek hívják. Bizonyára mindenki hallott a Mennyei Atyáról, akinek kincstára van, nos ez nekem azonnal megütötte a fülemet és egy amolyan titkos nyomzást is indítottam ennek a spirituális bűnszervezetnek a felderítésére.

Megtehetném, hogy ezekről mélyen hallgatok, ám ebben az esetben hirtelen történne valami, ami mélyen megrengetné a világot. Ezt itt fogjátok fel egy cukiságkampnynak, mert felvállaltam Sátán szerepét, amivel amúgy is megvádolnának. Meg se vagyok keresztelve, azaz leszarom, ám rájöttem arra, hogy a rendelkezésre álló lehetőségekből ez a legszabadabb szerep. Csak egy imidzsváltás kell és minden oké. Egy filmben láttam valamit, ami az ötletet adta a Sátán Haver szlogenjéhez. De jobb, ha inkább arra gondoltok, hogy amikor a mai, mély tradíciókkal rendelkező eszmerendszerek kijöttek, azok merőben újak voltak akkor és biztosan mindenki hasonlóképp akadt ki rájuk, mint ti most erre.

A második legjobb versemet amúgy itt találjátok, de ezt csak egy teniszezni tudó irodalomtörténész értené meg igazán. A többi nem értené, hasonóan ahhoz a focistához, akihez a pályán ütemtelen passzal juttattam el a labdát két védő lába mellett és erre elkezdte nekem szórni az észt, hogy ütemben kell passzolni.

Lényeg a lényeg, az elején nagyon nagy türelmem volt, mert abban voltam, amiben nagyjából ti, hogy az idegenek tök okosak és ők biztosan tudják. Aztán rájöttem, hogy halvány fogalmuk sincs és csak egy általunk középkorinak látott társadalommodellt ismernek, amit itt is meg akarnak csinálni. Fidesz néven már el is kezdték és nem arattak vele nálam nagy sikert, főleg az után, hogy megszegtek minden megállapodást, ami egy magasabb szintű művelet biztosításáról szólt és szép lassan rá kellett döbennem, hogy ezeket a problémákat is mind nekem kell megoldani. Vezető típus vagyok, ám nem vagyok vezér alkat. Ez azt jelenti, hogy csak értelmes emberekkel tudok együtt dolgozni, ám ez nem elég, mert tiszta szívvel is rendelkezniük kell ahhoz, hogy értelme legyen a közös munkának. Szóval engem nem elégít ki egy bolygónyi birkán uralkodás és nálam nem fog működni a behódolásos seggátmentés az új időkre és most szólok, aki ilyesmivel próbálkozik, az életével játszik.

Eredetileg úgy volt, hogy nem jövök a tudatommal idáig, hanem teniszedző leszek, mert ahhoz a tudatszinthez épp megfelelt. Ám világossá vált a problémát kezelők teljes alkalmatlansága és most itt tartok, hogy a globális kormányzással foglalkozom. Ha nem tenném, biztos lenne rá egy csomó jelentkező, akik csak a saját érdekeik szerint csinálnák és hiába okosabbak nálam egyénileg, mégsem alkalmasak erre a feladatra. Itt mindenki istennek képzeli magát, ám annak primiítv értelmezésében. Annak fejlett értelmezése azonban mindenkire gondol és olyan világra törekszik, amiben mindenki jól érzi magát. Szó szerint megdöbbentő, ami Magyarországon történik és sajnos ez a megszállás már elérte Amerikát.

A helyzet az, hogy van egy emberi értékmeghatározó rendszerem, aminek az EmberTőzsde nevet adtam. Mindenkinek van egy aktuális értéke, amit előre meghatározott, amúgy rendkívül bonyolult paraméterek határoznak meg. Nekem is van, hisz nem vonom ki magam a saját szabályaim alól. Szó sem lehet arról, hogy érdemi kapcsolatot nyissak olyanokkal, akikkel nem vagyunk egy sávban. Az én jelenlegi értékem 92 és hogy páran beleérezzenek a probléma súlyába, ez Orbán Viktornál 22, Donald Trumpnál 45 volt, mielőtt beiktatták és ma 16, Vlagyimir Putyin 33, Micimackó (a kínai elnök) 4. Viszont bíztató, hogy Ursula von der Leyen 79, azaz olyan vezető, aki kompetens egy velem való személyes találkozásra is.

Legszívesebben hagymán az egészet a faszba és elhúznék abba a világba, amit magamnak hoztam létre, ám azzal nem oldanám meg a problémát, inkább elmenekülnék előle. Nem beszélve arról, milyen értéket hagynék tönkretenni és mennyi értékes embert juttatnék hitvány gazemberek és lények kezébe, akik már meg is kezdték a világ átformálását a saját képükre. Ugyanerre a problémára volt egy ötlet a megfelelő dimenziószinten, hogy bezárják ezt a kócerájt (=világvége) és elkönyvelik kudarcként, azonban ezzel nem tettek meg mindent a világ megmentéséért. Mivel elképesztő közönyt, hitványságot és gyávaságot látok magam körül és a világban, annak egyre kevesebb az esélye, hogy ehhez megfelelő mennyiségű és minőségű embert össze lehet szedni, mert túl sok dologgal foglalkozom egyszerre és ez a része nem volt betervezve. Persze elindítottam rá egy ötletet, de jó ha tudjátok, hogy már olyasmikre készülök, amihez képest Hitler sehol sincs. Fejlett Földet akartok? Mert nem sokat tesztek érte, könnyebb azt mondani, hogy kisemberek vagytok, én meg bolond vagyok. Én már rég nem vagyok kisember, csak még úgy nézek ki. Hogy bolond lennék? Egy majom szemében biztosan.