Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Bizniszmágusok

Ahogy kezd az ÉlményPark érvényesülni, végre kielégíthetem információéhségemet azzal kapcsolatban, hogy abban a konstrukcióban, amiben lopják az energiáinkat, benne van-e a garancia kérdése. Ügyfeleik azt érvényesíthetik-e és ha igen, hogyan.

Többet nem is érdemes erről megtudni, mert úgy van felépítve az ÉlményPark multiplex vetítése, hogy mindenki automatikusan olyan szintre kerül, amilyet valójában érdemel és olyan világba, amilyet nagyon szeretne. Vagyis lefordítva soha többé nem találkozol velük. Kivéve ha nem vagy olyan, mint ők és véletlenül nem ugyanolyan világot szeretnétek.

Felvetődik a kérdés, hogy érdemlik-e azt a világot, amit szeretnének? Igen, érdemlik, mert minden ilyen világ tanulóvilág, ahol a Hatalomnak a másik végén kezdenek. Én ettől nem vagyok ám semennyire megijedve! A sok "na ki a hülye?" hang forrása pedig száz százalék, hogy igen.

A bizniszmágusok nem lennének igazi üzletemberek, ha nem merülne fel bennük az a gondolat, vajon ezt meg lehet-e úszni valahogy. Mondjuk egy jó üzlettel. Az ezzel a gond, hogy számomra a jó üzletnek olyan jellemzőik vannak, mint például minden fél számára legyen előnyös, tisztességes legyen, amivel ismeretlen terepre tévednek és ez nem mindig jó dolog. Most olyan zavarodottságot érzékelek azoknál, akik nem tudják, miről van szó, hogy kénytelen vagyok idelinkelni egy olyan írást, ami talán még nagyobb zavarodottságot fog előidézni egy másik területen. De ezt megoldja!

A tudati műveleteknek van egy hatalmas előnyük a fizikaival szemben, hogy azonnal végrehajthatók és nem igazán kell hozzájuk semmi. Mert ismerjük el, láncra verve sokkal nehezebb elhagyni az Ígéret Födjét, amit jelen esetben most szó szerint kell érteni, mint a gondolat röpke szárnyain. Azért egyvalami kell hozzá, egy olyan agy mert bár erős rá a törekvés, azért ezek sem teljesen hülyék. Az olyan agy mellé pedig egy olyan szív, hogy az agy és a szív gazdája be is merje vállalni a dolgot, meg egy olyan gyomor is, hogy kimentse az őt szapulókat is, akik megtévelyedett bárányokként merültek el a pitiáner érdekek tengerében.

Elárulom, nekem nem volt hozzá gyomrom. Először naiv voltam, hogy itt mindenki jó fej, meg rendes és örülnek a kimentésnek. Ekkor még úgy szólt a főprogram, hogy "mindenki legyen kimentve az Égbe, csak az erre méltatlanok zuhanjanak alá". Ám találkoztam az irigységgel és megdöbbentett a gyávaságnak, a közönynek és a hitványságnak ez a szintje, így átírtam a főprogramot arra, hogy "csak az erre méltók jussanak az Égbe", ám a méltatlanok nagy száma miatt ki kellett találnom, mi legyen és megszületett a multiplex vetítés terve. Amit aztán ki is dolgoztam. Aki emiatt nem aggódna, annak felhívnám a figyelmét két dologra. Az egyik egy faék egyszerűségű megoldás sok problémával kontra egy komplex megoldás a problémák megoldásának határozott elképzelésével. A másik a holo szórakoztatás, ugyanis az unalom nagy probléma fönn/kinn és ez az érdek képes felülírni azt a sok másik érdeket, ami a feleket ilyen-olyan módokon összeköti.

Abban is biztos vagyok, hogy a Felhasználó Megállapodást nem nézték át tüzetesen, vagy nem értelmezték megfeleően, de az is előfordulhat, hogy túlságosan is bíztak abban, hogy őket innen már senki és semmi nem tudja elmozdítani. Hisz megszerezték maguknak, amit akartak és ez az ő látószögükön meg is felel a valóságnak. Végre lett saját világuk egy olyan istennel, aki filozófiai értelemben nekik csak jót akar.

Ide kívánkozik még a végére két dolog. Ezeket ezoterikus csoportokban hallottam, amolyan mantrák, amikkel át lehet vészelni a nehéz időket. Biztos vagyok abban, hogy amikor elkezdenének sírni, meg vádaskodni, eszükbe fognak jutni rögtön eme mondatok, melyek számukra is megnyugvást hozhatnak ezekben az időkben:


"Minden úgy történik, ahogy történnie kell"

és

"Minden, amit történik velem, az csodálatos"


Nem volt arra se időm, se kadvem, se kapacitásom, hogy az összes ilyen csoportot felkeressem, így biztos vagyok abban, hogy ismertek még ilyeneket. Bátran alkalmazzátok magatokra, mert ahogy eddig odafelé igaz volt, így visszafelé is igaz lehet!