Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Eszmerendszerek

Az eszmerendszerek úgy alakultak ki, hogy pár nagyobb látószögön ember igyekezett kitalálni valamit, amivel az alacsonyabb látószögű embereknek utat tud mutatni a fejlődésre. Higgyétek el, ez nem könnyű. Ezek az emberek a tudatosság egy másik szintjén voltak és tisztában voltak azzal, hogy próbálkozásuk majdnem reménytelen az irigység, a profit és a kicsinyes hatalomvágyak tengerében.

Ebbe aztán jócskán bele is tenyereltek az idegenek, akiknek már a polgári fejlődés fogalma sincs meg. Amit most látunk a világban, az tulajdonképp nem más, mint a feudalizmust ismerő megszállók igyekeznek nekünk elhozni a Fényt. Nem viccelek, ez tök komoly. Hogy tovább fokozzam, ilyesmi már történt a történelemben, úgy hívják, hogy az Újvilág felfedezése. Mivel az eseményeket csak a győztesek híreiből ismerjük, senki sem sajnálja a skalpoló vadembereket, akik csak huhogtak és támadták a békésen maguknak területeket foglaló telepeseket. Arra senki sem gondol, hogy azok az indiánok lehettek sokkal fejlettebbek ennél, csak a fejlettségük nem technológia alapú volt. Itt egy érdekes pár oldalas anyag erről és aki kiakadt volna rajta, ne hagyja abba a kiakadást, mert rá is tudok kontrázni. Sokak szerint az északiak voltak az igazi keresztények, de ez az én véleményem és úgy lesznek belőle sokan, hogy páran még egyetérthetnek velem.

Amit Jézus csinált, az nem különbözött abból, amit Marx tett, csak régebben élt és az általa hirdetett eszmerenderből ennyi jött át mára, hogy vallás lett belőle. Elmondható tehát, hogy az iszlám ugyanolyan eszmerendszer, mint a liberalizmus, a konzervativizmus vagy a szocializmus, csak teológiai alapon nyugszik. Mi abban nőttünk fel, hogy létezik a kapitalizmus és a szocializmus, ami egy olyan út, aminek a végén a kommunizmus van. A kommunizmus valójában egy igen fejlett társadalmi modell, amit nekem is volt szerencsém megismerni, amikor az ENSZ-nél dolgoztam egy évig. Attól vált azzá, hogy annyira, de annyira figyeltek arra, nehogy faji vagy nemzetiségi vagy bármilyen konfliktus legyen a résztvevők között, hogy majdnem elérték. Bár a kommunizmus a szegénység egyenlőségét valósította eddig mindig meg a Földön, ennek az a fő oka, hogy majmok emberek próbálták megvalósítani. Ettől függetlenül szerintem a svédek jutottak hozzá a legközelebb. Ha azt kérdeznétek, hogy az idegenek bolygóin milyen társadalmi rendszerek működnek, akkor nehéz lenne válaszolni rá. A Földön ismert modellek alapján azt mondanám, hogy az iszlám kommunizmushoz állna a legközelebb, mivel vallási alapon működnek és társadalmaikban nincs jelen a pénz. Ha valamit le kell gyártani, azt úgy valósítják meg, hogy energiából sűrítenek anyagot.

Itt jegyezném meg azt, hogy logikai levezetéssel eljutottam arra a következtetésre, hogy kellett lennie régen egy galaktikus birodalomnak, vagy egy olyan civilizációnak, ami megteremtette a Galaxis szintű irányítást, ami összeomlott. Akik körülöttünk élnek, mind olyan bolygók, amilyenek a kora középkorban lehettek az európai országok a Római Birodalom bukása után. Amolyan Alapítvány hangulatban. Ami technológiájuk van, az régről maradt rájuk és szerintem halvány fogalmuk sincs arról, hogy működnek. Működnek és kész. Adja magát a következő feltételezés, miért olyan fontos nekik a Föld és az emberiség. Logikusan arra lehet következtetni, hogy olyan találmányaink vannak, amik új dolgoknak számítanak. Ha feltalálnánk az antigravitációs térhajtóművet, ami képes féregjáratot nyitni és legyártánánk ezeket az űrhajókat, onnantól simán gyárthatnák ők is. Szerintem ezzel a kormányok tisztában vannak és mernének ők nagyobbat is álmodni, ám a mágikus-spirituális területen annyira gyengék vagyunk, hogy nem is hiszünk az ilyesmiben, ott pedig a mindennapi élet szerves része. Csak hogy érzékeltessem, tettem egy kis titkos látogatást az egyik ilyen bolygóra és szó szerint lepattantam az egyiküket körbevevő energiamezőről, amiből láttam bilincs megoldást is. Szóval tökre megértem, miért nincsenek még UFO-k, csak az ezzel a gond, hogy ezt sokáig nem lehet már tartani és kurvára nem látom azt, hogy itt azon túl, hogy bevezetjük a középkort, lenne bárkinek is valami használható ötlete a jövőre nézve.

Aki nem érti a szabadságot, az le fogja járatni a liberalizmust. Az oroszoknál is van egy Zsirinovszkij és Orbán is ezzel kezdte. Az a jó ebben, hogy a szabadságjogokra hivatkozva rá lehet mozdulni a hatalomra. Mint ahogy a liberalizmusra hivatkozva is be lehet vezetni egy annak szellemiségétől merőben más pénzrendszert. Aki nem érti a szabadságot, az a szabadságban a mások feletti uralom könnyű megszerzését látja és ez történt a mi Viktorunk esetében is, aki miután rájött, hogy a jobboldal megüresedett, azonnal konzervatívvá vedlett át, csak az a gond, hogy nálunk ezen ő a Kádár-korszakot érti. A konzervativizmus tulajdonképp arról szól, hogy van egy értékrend alapú életforma, amit ők konzerválni szeretnének és ezáltal így biztosítani a társadalmi békét és nyugalmat. Erre a legnagyobb veszélyt a technológiai fejlődés jelenti, ami képes akár hirtelen átalakítani a dolgokat, lásd a Facebook-ot, ami eltüntette a határokat és kitágította az emberi kapcsolatok addigi korlátait. A szocializmust nem úgy kell érteni, hogy azt a Szovjetunióval társítjuk. Ennek az a lényege, hogy törekszik egy igazságosabb társadalomra az által, hogy az anyagi javakat tisztességesen osztja el. A kapitalizmusnak is itt lenne a helye ezek közt, ahol a gazdagság egyenlőtlenül oszlik el és személyes véleményem erről az, hogy a neki megfelelő társadalmi forma a feudalizmus lenne. A demokráciával abszolút összeférhetetlen és csakis a kétpólusú világ ideológiai versenyének köszönhetjük, hogy láttuk az emberarcát.

Amikor én ezeken elmélkedem, annyival jobb a helyzetem, mint eddig bárkinek, aki ilyesmit csinált, hogy számomra a világ több, mint az "egy valóság". Ezért nem is strapálom magam azon, hogy kidolgozzak egy új eszmerendszert, mert egyrészről úgysem értenék az emberek és amit megértenének belőle, azzal lejáratnák, mint ahogy tették ezt minden vallással és társadalmi rendszerrel. Másrészről ha már kidolgozok valamit, az a multiplex vetítés lesz, aminek az a lényege, hogy az embereket fejlettség és minőség szerint szintekre lehet  választani, amiken belül céljaik és jellegük szerint a számukra megfelelő pozícióba lehet helyezni. Ezt akarod? Abban hiszel? Olyan világba kerülsz, ami megfelel ennek. Ehhez létre kellett hozni és fel is telepíteni az emberiség tudathálójára egy új struktúrát, aminek az emberi tudat új felépítése nevet adtam. Bővebben is ki van fejtve itt. De van egy rövid verziója, ami inkább gyakorlati megközelítésű. Hallottam már olyan vádat, hogy tömeggyilkosságra készülök. Erre két dolgot mondanék. Egy, nem ölök meg senkit, csak áthelyezem egy másik pályára. A másik az, hogy van az a határ, ami fölött már értelmetlen ilyesmikről beszélni és nem biztos, hogy az a gonosz, aki helyrehoz egy anomália szintű hibát, ami mindenképp véget vet a civilizációnknak úgy, hogy már 7 milliárdan vagyunk és a dolog csak most kezd begyorsulni.

A hollywoodi filmekben az ilyen emberek mind gonoszak vagy őrültek, vagy őrült gonoszok, ám az én multiplex megoldásom túlmutat a hollywoodi filmek szintjén. Csak szólok, hogy vannak olyan erők, akik már globális katasztrófára készülnek és el is helyeztek egy Intelmekkel teli kőoszlopot az az utáni időkre, amin az szerepel, hogy "az emberiség létszámát ne engedd 500 millió fölé". Tehát ha jön egy katasztrófa, ami után úgy lecsökken az emberiség létszáma, hogy majd egyszer lesz 500 millió az oké, de ha valaki megállna 2 milliárdnál, ám azt tervszerűen akarja végrehajtani, az maga lesz az őrült gonosz. Még szerencse, hogy elkövettek egy hibát, ugyanis a rá rótt nyelvek közül kihagyták a magyart. Amiről elmondhatjuk, hogy a legalkalmasabb nyelv arra, hogy a galaktikus diplomácia nyelve legyen, hisz azt kinn is nagyon sokan beszélik.

Szóval az én eszmerendszeremet nem kell senkinek sem elmondanom, mert az egész le van paraméterezve és valaki vagy megfelel ennek, vagy nem. Úgy hívom, hogy Fejlett Föld, vagy fejlett ember. Akinek sikerül a tudatával bejutnia, a teste is követi abba a Földi Mennybe, ahol megtaláltuk az élhető technikai civilizációt zöld környezetben. Azaz a boldogság titkát egy ilyen világban. Ez nem fikció, tudati kapcsolatom van a lehetséges jövőkkel, ahol egy csodálatos világról számolnak be a túlélők. Tudjátok mi a vicc? Hogy ezt mindenki elmondhatja magáról. Mert akiknek eszük ágában sincs technikai civilizációban és/vagy szabadságban élni, ők is a megfelelő helyen kötnek ki, ez a multiplex vetítés lényege. Csak egy ezzel a bibi. Az egy valóságban bizonytani nem tudom, csak egy picit később a kelleténél. Illetve van egy reménysugár, ha idejön egy dimenzióutazásra képes faj és egy forgatócsoporttal meglátogatunk pár ilyen Földet.

Valaki vallást csinálna ebből? Az ÉlményPark úgy van programozva, hogy ebben az esetben jól megszívatja. Lehet még egy veszélye a Majmok Bolygóján, hogy mindenki tömeges öngyilkosságokba kezd és ezért én leszek a felelős. Amúgy a szuperfelelőtlen lények között is, akik másokban mindig képesek felfedezni azt, amit magukban sosem. De ha azt nézem, a politikában mennyi felelőtlen ember játssza a felelős lényt, én büszkén vállalom, hogy akkor én vagyok a legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember. Amúgy mi a politikai meggyőződésem? A Vízöntő. Képzeljétek, a galaxisunk tele van olyan bolygóval, ahol be van tiltva a vízöntőnek születés és nem is születik ilyenkor senki. Amúgy azt vallom, aki látja a szivárványt, nem kell színt választania magának.