Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Megtisztulás

A vallásos emberek Purgatóriumként ismerik e fogalmat. A vallásos emberek - és most ide vettem azokat az ezósokat is, akik gondolkodás nélkül fogadják el a nekik kínált hitet - közös vonása, hogy egy se látja úgy, hogy a bűneiket nekik kellene megváltaniuk.

Nemrég ráakadtam egy olyan földönkívüli ajánlatra, miszerint csak gondolatban jelezned kell, megkeresnek és utat mutatnak a föld alá, ahol megtisztítanak és új ember lesz belőled. Első gondolatom az volt, hogy ilyenkor a megtisztulás vonzata ráterhelődik a többiekre, a második pedig az, hogy óvakodj az ilyen ajánlatoktól, amiknek nem látsz bele a tartalmába. Ezt lehet, hogy ők tényleg így gondolják, hogy megváltanak és kimentenek, ám amikor találkozol a hierarchiájukkal és a mindennapi életükkel, közel sem biztos, hogy szinkronban találod azt az előzetes elképzeléseiddel.

Az ezoterikus irodalmakban a karma foglalkozik ezzel, aminek lényege az Egyensúly Törvénye. Teszel valamit, aminek van egy ellenhatása és úgy tanulsz, hogy azt is megtapasztalod. Az idegen beavatkozás során elterjedt az a szokás, hogy a megszálló önmagában, vagyis a megszállt emberei között elkezdi cserélgetni a beavatásokat, energiákat és a karmát. Ez az egyéni tudatok nézőpontjából rendkívül igazságtalan helyzetet eredményezett, amit a kollektíva nagy ívben leszart, mert az ő hierarchiájában annak kussolnia kell, aki alul van és minden elfogadnia, ami vele történik. Lentről úgy néz ki, hogy a gátlástalan seggnyalók tündökölnek, az értékes, értelmes, tisztességes emberek pedig szívóágra kerülnek. Egy ilyen világban ki akarna tisztességes lenni? Nos vannak ilyenek és mondhatják erre még följebb, hogy ez egy Próba, amellett, hogy igazuk van, azért kapják be, mert ezzel tönreteszik a társadalmunkat.

A vallás pedig olyasmit állít, hogy a Purgatóriumba kerülsz, ahol megtisztulsz bűneidtől, persze ehhez tudnod kell, hogy ha csak rá gondolsz arra, hogy szívesen megdugnád a szomszéd csajt már bűnnek számít. Meg minden bűnnek számít, amire te hétköznapi dologként tekintesz, szóval így nézve ez a Purgatórium nem egy rossz ötlet. Ám itt is jelen van az a rejtett motívum, hogy nem önmagad jogán jár, hanem mástól kapod. Ez vezet aztán a térdepeléshez, könyörgéshez, amit - kipróbáltam - ha emelt fővel teszel, akkor ritkán kapod meg. Amúgy itt nem kell nagy dologra gondolni, kábé annyi, hogy ha egy játékból kilépsz, akkor a játékszerepeidből is kilépsz és mondjuk el kell töltened némi akklimatizációs időt, hogy mondjuk ne rúgd tökön az első angyalt (most nevezzük így őket) reflexből az ébredésed után.

Van még egy dolog, mégpedig a karmánkívüliség lehetőségének felajánlása, amivel bizonyos ezós mesterek élnek azok a tanítványok (és üzletfelek) felé, akiket így lekötelezett állapotba lehet helyezni. A karmánkívüliség egy olyan életmód, ahol bármit teszel, annak nincs karmikus következménye, ezért nyugodtan teheted. Az általuk lúzereknek nevezett becsületes emberekre terhelik, akik így sosem jutnak egyről a kettőre. Én is bekaptam ilyet, csak megszívták, mert például nem ölhettem és erőszakolhattam meg senkit, ha 20 éve ilyen tisztaságban meditálok és visszaszereztem a szűzességem ennyi szexmentesség miatt. Most a többiről nem beszélek, hogy mekkora rangom lett és naplózva van minden, de lényeg a lényeg, erről komoly vita ment kettővel följebb és a hárommal följebbi szint beavatkozása után az lett a dologból, hogy a Karma visszaáll és ebbe beleszámít a karmánkívüliségben eltöltött idő is visszamenőleges hatállyal.

Valójában csak ennyi is elég lenne ezek ellen, de van egy csomó tesztelnivaló cuccom, amit így szabadon megtehetek egy csomó tesztalanyon ma még érinthetetlennek tűnő emberen. Tulajdonképp erről szól a 8., a 9., a 10. és a 11. pont, ami abban a közleményben szerepel, amiben tájékoztatást kaptok az új státuszotokról, amit felhasználói megállapodásnak neveztem el.

A kiegyenlítés után tudok csak arról konkrétan nyilatkozni, hogy kinek pontosan milyen megtisztulnivalója lenne és miből. Ugyanis a bűnök maguk is átértékelésre kerültek, mondok egy példát, amit magam végeztem el egy holografikus konzol segítségével. A Tízparancsolatban van egy pont, amit módosítottam arra, hogy paráználkodhatsz, ha önmagadhoz méred a minőséget.

Vannak amúgy nekem is megtisztulásról szóló cuccaim, amik szabadon elérhetők, illetve más hasonló alkalmazások is tartalmaznak automatikusan ilyesmit, hisz a részvétel feltétele a megfelelő felkészültség, amihez sokat is kell tisztulni. Sokkal jobb, ha ezeket magad intézed, hogy aztán ne legyél kiszolgáltatva senkinek olyan helyzetben, amiből már nem tudsz visszalépni arra hivatkozva, hogy átvertek. Van még az úgynevezett hullámfrissítés, ami rendszerszinten fut, azaz valamikor mindenkit elérnek, ám a játékod arról szól, hogy ha erről itt tudomást szereztél, azzal módosíthatod a lehetőségeidet.