Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Színészek

Felkészültnek kell lenni bármire. Ezt tanítani nem tudom lehet-e, mert tehetség vagyok és nem tanultam soha ilyesmit. Most egy olyan aspektusáról fogok beszélni, aminek nem sok jelentőségét látni elsőre, pedig nagyon sok múlik rajta. Ugyanis ha nem tudsz semleges maradni, reflektorként fogsz felvillanni ott, ahol nagyon nem kellene. Ezért ez is a próbák között van.

Amikor a tudatommal nyitva vagyok, időnként érzem, hogy híres emberek is rám gondolnak és ilyenkor le szokott zajlani egy kis beszélgetés. Általában az érdekli őket, mi a véleményem róluk. Mindegyiknek azt mondom, hogy "te vagy a kedvenc B kategóriás színészem". Elenyésző azok száma, akik nem akadnak ki. Van, hogy ezt nem eszik meg, mert mondjuk ők is tudják, hogy vannak olyan jó színészek és bővebb magyarázatot kérnek. Ekkor előjövök azzal, hogy számomra a színpadi színészek az A kategórásak.

Hogy ki a jó színész? Mondok egy példát. Leonardo di Caprio-n például tényleg érzem, hogy a frontvonalon szalad át, de a többség csak díszletek között játszik. Ezért amikor filmet nézek, kicsit szűkítem az érzékelésemet, hogy tudjam élvezni a filmet. Szóval az a jó színész, aki azonosulni képes a szerepével. A pornóval is az van, hogy amiket látni egy egy ilyen weboldalon, azoknak csak a töredéke jó pornó, egyébként ez a műfaj az egyik, ami rettentő nagyot zuhant átlagszínvonalban. A mai átlag primitív ahhoz képest, amilyen volt a hőskorában és minden évtizeddel esett a benne rejlő érdekesség. Talán nem kellene minden barmot odaengedni filmet készíteni.

De visszatérve a színészekhez, most volt nemrég egy japán casting, ahol az volt a feladatom, hogy válogassam ki azokat, akik szerintem erre valók, amit én csinálok, sajnos még nem adtam neki nevet. Ez amolyan különleges alakulat, akiket az ellenséges területre dobnak át és a cél az, hogy a létező legnagyobb zavart keltsük. A láthatatlansághoz elengedhetetlen, hogy semmire, de tényleg semmire se akadjunk ki és ha már szóba hoztam a pornót, én képes vagyok arra, hogy úgy nézzem, mintha egy reklámfilmet néznék. Azaz semmilyen szinten nem izgulok be rá, ha nem akarok. Ehhez vagy született tehetségre van szükség, vagy gondolom sok gyakorlásra. Ám a sok gyakorlás nem tudom mit ér váratlan helyzetben, amire nem készítetted fel magad. Mert ezt lazán kell csinálni, amit olyan természetesség diktál, amiben fel sem merül a hibázás lehetősége. Ha fel sem merül, az azt jelenti, hogy még lehetőség szintjén sincs jelen a félelem. Meg lehet ezt tanulni? Nem vagyok ebben olyan biztos.

Ugye minden japán szamuráj, legalábbis mind ezt fogja magáról mondani. Maga a teszt rövid, először a férfi, aztán a női verziót mondom és ez volt az első kör, ami után már komolyabb szűrések jönnek.

Férfi verzió:

Vagy olyan hiteles szamuráj, mint Tom Cruise? A helyes reakció az "igen", a "persze", a "sokkal hitelesebb vagyok". A nagy részük teljesen megzavarodott, egy részük eléggé ki is akadt. De a röhögést is elfogadtam.

Női verzió:
Vagy olyan hiteles japán csaj, mint Scarlett Johansson? Ugye jól tudjuk, hogy ez a szerepválasztás akkor elég érzékenyen érintette a japánokat és ez itt sem volt másképp, volt aki konkrétan el is küldött a picsába. Itt még gondolkodóban vagyok, mert azt tudták, hogy baszott magas rangom van és egy ilyen társadalomban ez komoly bátorságot jelent, amit csak vékony határ választ el a hülyeségtől.

Ilyen teszteket azért végzek, mert eljön egyszer a pillanat, amikor élesbe fordul a Kísérlet és kurvára nem mindegy, kinek a kezébe kerül milyen hatalom. Elképesztő háttérmunka kell hozzá, különben nem ér az egész semmit. Régebben mondtam is, hogy az én programom 95% előkészítés és 5% a Show. Ha ezek a castingok nem kívül zajlanak, hanem belül, akkor nem is kell mennem sehova és ha valakit kívül is meg kell nézni, azok már olyanok legyenek, akik a belső próbákon átjutnak.

Élesben amúgy más tudatszintekre látogatva a körülötted lévő világ csak egy díszlet, ahol bárki lehet Mihály Arkangyal arra az időre amíg ott vagy. Meg bárki más is, attól függ, melyik zónában jár a tudatod. A témához írtam is annak idején egy szórakoztató novellát, mert az ember szórakozva tanul a legjobban.