Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

1ST1 Platform frissítés

Bár az ÉlményPark Pro-n is megjelent egy 1ST1 írás, azért érdemes felhívnom az új látogatók figyelmét arra, hogy ez itt a játékplatform. Mivel érdekes módon komoly átfedéseket figyeltem meg a feladatplatformmal, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ez a személyem miatt nem okoz rendszerhibát. Viszont a két platform eltérő utakat javasol és ez figyelemreméltó megfigyeléseket eredményezhet, amikkel áttörést érhetek el a blokkok feloldásában.

Kezdjük ott, hogy a beavatkozó idegenek viselkedésében bekövetkező nagy változás annak egyértelmű jele, hogy a platformjaim felerősödtek. Ám annyira elmérgesedett a viszony, hogy ez a hagyományos úton már nem feloldható, olyan szintű bizalomhiány lépett fel velük szemben. Nem beszélve arról, ha leállnék velük tárgyalni, akkor "gyengének" mutatnám magam a világukban és ha bármilyen engedményt tennék, akkor még győzelmi tort is ülnének.

Onnantól viszont már nem izgat milyen tort ülnek, ahogy elvonatkoztattam a világot az ő világuktól, ahol egy tisztának hazudott tisztességtelen játék zajlik. A helyzet az, aki játék nélkül akar nyerni, az nem érdemli a játékot. A tisztességtelen győzelem pedig nem játék.

Ha nem választanám szét a két platformot, az egy olyan diktatúrát eredményezne, amiben egy kézben van a szakrális és a világi hatalom. Ezt én úgy oldottam meg, hogy a játék a világi hatalomról szól és amikor játszom, az általam leparaméterezett szabályok rám is vonatkoznak. Azaz hiába van itt a hatalom, azt önmagam korlátozom a Játék érdekében. Ha pedig a szakrális hatalomhoz kell nyúlnom, annak meg van a maga szabálya és olyankor a beállítás módosításkor nem hozhatok az önmagam játékpozíciója által diktált új szabályokat, ugyanis ezek a szabályok akkor másokra is vonatkozik. A problémát, amire most azok gondolnak, akik értik, amit ide leírtam úgy küszöböltam ki, hogy nagy hangsúlyt fektettem önmagam fejlesztésére és amíg mások buliztak, addig én csak ezzel foglalkoztam.

Most egy olyan frissítés fut végig, amiben olyan javítások vannak, amiket az elmúlt időszakban végeztem annak okán, hogy megint történt valami, ami megakadályozta az igazságos energiaújraelosztást. Nekem azzal nincs bajom, ha vannak gazdagok és szegények, mert bár a széles középosztály a célom, azt nem lehet a civilizáció összeomlásának veszélyeztetése nélkül máról holnapra elérni. Vagyis időt kell neki adni, mert enélkül nincs fejlett földi globális civilizáció.