Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

A nem várt fordulat

Tényleg szép terv volt. Persze mocskos a maga nemében és még be is jöhetett volna. Sőt, 95% volt rá az esély, hogy be is jön.

Ez van, ha olyanokra bízzák a dolgot, akik magukból indulnak ki és el sem tudják képzelni, hogy az általuk leuralt világban valaki másképp is dönthet. Egyszer egy rövid ideig dolgoztam valahol, ahol az volt a fő szlogen, hogy az ügyfél szempontjai az elsők. Aztán egyszer találkoztam egy olyan ügyféllel, akinek olyan kívánalma volt, amire a cégnek nem volt megoldása. De a konkurenciának igen. Így a konkurens terméket ajánlottam és ki is rúgtak a cégtől. A cég úgy gondolkodott, hogy nekem az lett volna a dolgom, hogy rábeszéljem az ügyfelet a saját termékre. Én meg úgy, hogy az ügyfél bizalma jelentősen megnő felém, ha látja, hogy az ő szempontjai szerint cselekszem. Azaz én hosszú távra gondolkodtam, amiben jelentéktelen elem volt ez az ügy, a cég viszont alkalmatlannak talált.

Ugyanaz a történet, másik díszlet. Focimeccs közben hozzám került a labda, egy srác megindult a szélen, aki amúgy fociedzésekre járt. Az volt a gond, hogy keresztezett egy védő és kreatívan oldottam meg a helyzetet egy ütemtelen passzal, amire a védő nem számított. El is ment a lába mellett a labda pontosan a szélen futó sráchoz, aki miután elrontotta a helyzetet, odajött hozzám és leteremtett, hogy ütemben kell a labdát passzolni. Még meg is mutatta, mi az.

Amiikor harmadszor fordult elő az, hogy volt egy jó megoldásom valamire, de a fejem fölött nemet mondtak rá, felülbírálták, majd elrontották, egy idő után elegem lett ezekből. Olyan világban élek, ahol nem értik az okosabb megoldást, ezért az egyszerűbb és kényelmesebb következtetést vonják le, hogy hülye vagyok. A magukat felsőbbrendűnek nevező lények a fejünk felett sem jobbak. Ott a célnál fontosabb valami, amire itt azt mondanák, hogy az Ego, de mivel nekik nincs, így nevén sem tudták nevezni. Ez a rend.

Amikor ezekről posztolok és nyíltan fogalmazok, megsértem az embereket és nagyképű vagyok. Tényleg eljön az a pont, amikortól az ember leszarja, ki mit gondol róla. Pláne azóta, amióta szó szerint belelátok az emberekbe. Beleláttam Orbán Viktorba is, amikor nyomatta a szövegeit és belelátok most is. Tudom ki ő, egy sima köztörvényes bűnöző, aki egy normális világban soha nem látott volna az autókereskedésének kerítésén túl. Ezzel a spirituális megszállással, amilyen háttere van, erre még egy debil is képes lett volna és ha ez a csatorna bezárul, az egész szarkupac ráomlik, amit... nevezzük úgy, hogy felépített.

Az elején az volt a tervem, hogy mindenkit megmentek és csak azok zuhannak ki, akik annyira méltatlanok erre. Ám ez a bolygószintű gyávaság, hitványság és közöny, amit közben tapasztaltam megváltoztatta a tervemet. Ezek, akik manipulálnak a háttérből azt hitték, hogy az a sérelem, amit a közel 20 évnyi bevétel nélküliség létrehozott, irányíthatóvá tesz engem és elég csak a bűnösöket a fejembe vetíteni, hogy ész nélkül rájuk rontsak. Mert ha kikapcsolják az agyamnak racionális féltekéjét, én sem vagyok nálad okosabb. Én előtte voltam okosabb, hogy ellássam magam olyan programokkal, amik kompenzálnak. Meg ráció emulációval, ami gondolkodik helyettem. De a legnagyobb hiba, amit elkövettek nem ez, hanem szokás szerint a rossz személyzeti politika. Vagyis rossz embert választottak ki baleknak.

Melyiktök tette volna meg azt, hogy mondjuk kinevezik a világ élére és nem a saját érdekeit fogja nézni, hanem a világét?