Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Az új politika

Egykoron volt az a politika, ahol megválasztott vezetők a választók érdekeit képviselve közérdekből politizáltak. Ezt felváltotta az a rendszer, ahol a megválasztott vezetők a választók érdekeit képviselték, de már a saját érdekükben politizáltak. Ma a megválasztásnak csak az illúziója áll fenn, ahova a bekerülő emberek már nem vezetők, hanem a választók érdekeit eljátszó, de saját érdekükben politizáló kollektív központ utasításait végrehajtó emberek. Így vált a frissen demokratikus Magyarország kvázi középkori királysággá. Nyugaton is van királyság, ahol a király olyan szerepet töltene be, mint egy normális országban a teljes nép előtti tekintélyt élvező köztársasági elnök. Aki nálunk csak egy pártkatona.
Mindent egy dolog mozgat, a pénz. Orbán Viktorral a politika paraszti értelmezése emelkedett fel, ahol egy miniszterelnöktől nem idegen az, hogy a közhatalom elveszti közhatalom jellegét. Ennek a paraszti értelmezésnek az a lényege, hogy földesúrnak kell lennie annak, akinél a hatalom van. Azaz neki kell élet és halál urának lennie, amit csak egyféleképp biztosíthat, ha ő válik a leggazdagabb emberré. Ezt a közpénzek saját csatornákba történő szivattyúzásával érte el, amit Mészáros Lőrinc neve alatt végez. Ha nem lennénk az EU tagjai, ezt sokkal gyorsabban valósította volna meg úgy, hogy már alig élne valaki, aki ellent merne neki mondani. A felemelkedése azonban nem történt volna meg idegen támogatás nélkül és itt elsősorban nem a külföldiekre gondolok, hanem a szó szerinti idegen beavatkozásra.

Az idegenek társadalmi rendszeréről már többször nyilatkoztam és lehet, hogy pár embernek már teljesen érthető, azonban röviden itt is vázolom azok kedvéért, akik nem kezdenek bele az írásaim olvasgatásába. Mi ezt amolyan vallási gyökereken alapuló középkornak neveznénk, amit tökéletesen letükröz a fidesz szerkezeti felépítése. Bár az is tény, hogy az ottani rendszer inkább Iránéra hasonlít, ahol a szakrális vezetésnek van felsőbbsége a politikaival szemben. Ennek a rendszernek a nagy hátránya a párhuzamos valóságok felől a szakrális csatornán érkező megszálló, akinek nem kell különösebben semmit tennie ahhoz, hogy az egész világot megkaparintsa. Elég csak megszállnia a szakrális vezetőt. Ám egy ilyen megszállás csak egy értelmiségi megszállót elégítene ki, a paraszt megszállónak szüksége van arra, hogy az általa uralt világokban mindenbe beleszóljon, hogy még azt is ő akarja megmondani, hány tépés wc-papírral töröljem ki a seggem.

Amikor nyomozásokat és elemzéseket folytattam arról, ki ez a megszálló és honnan érkezett, elég meglepő következtetésekre jutottam. Ehhez multiverzum szintig kellett menni, mert a probléma gyökere nem ez a valóság, hanem a párhuzamos valóságok valamelyike. Mégpedig egy olyan Föld, ahol az ember ugyanígy a saját erejéből jutott ki az űrbe, felvitte az állatokat, nem tudva ennek spirituális következményeiről. A leszülető kristálygyerekek ennek az állati viselkedési- és jellemmintának az érvényében kezdtek kibontakozni és egyfajta Legyek Ura világot hoztak létre. Az idegenek tanulmányozáskor már rájöttem arra, hogy ők a racionálisan gondolkodó embert egyáltalán nem értik. Amikor kapcsolatot akartak felvenni az itt lakókkal, először az állatokat érték el, hisz ők azok a lények a bolygón, akik nem használnak rációt. Aztán jöttek a gyerekek, akik szintén nem használják még agyuk racionális féltekéjét és így, gyakorlatilag évszázadok alatt a valláson keresztül érték el a gondolkodó embert. Ám amikor évszázadokról beszélek, kezd egyre hihetetlenebbé válni a dolog, pedig nem az, ha az időt rugalmasabban kezeled és elveted azt az amúgy logikusnak tűnő feltételezést, hogy föntről mindent ugyanúgy azonnal meg lehet és kell csinálni, ahogy itt gondolkodunk róla. A logikusan gondolkodó ember logikusan azt állapítja meg, hogy csak egy élete van és mindent ebben a rövid emberéletben kell megvalósítania. Azaz nincs benne a világképében az, hogy mindenre van elé idő, hisz a cél fontossága nem igényli az egyes emberéletek fontosságát.

Minden akkor gyorsult fel, amikor a kristálygyerekeknek sikerült áttörniük a korhatárt. Az lehet, hogy ti csak gügyögő kisgyerekeket láttok, ám nekik sokkal nagyobb a kapacitásuk a felnőtt szüleiknél. Mivel nagy hatalommal rendelkeznek, de nincs semmilyen élettapasztalatuk, beleértve az etikát és a fejlett lények világaira jellemző önkontrollt, rájöttek, hogyan tudják megszállni a saját szüleiket, a többi embert és eljutottak oda is, hogy önmaguk felnőtt alakjait is. Mivel a mintát most már nem az ezt lekezelni érkező segítőktől kapják, hanem a párhuzamos világok felől érkező megszállótól, gyakorlatilag az ő befolyása alatt vannak. Ne feledjétek azt sem, hogy ebben felerészben benne van az állati tudat is, ami így már képes föntről megnyilvánulni a spirituális csatornákon. Ennek eredményét látjátok a politikában, ahol egy olyan társadalom épül, amit a Legyek Ura tükröz a legjobban.

A dolog veszélyessége abban van, ha ez a megszálló ráakad egy olyan fajra, mint az emberiség. Akikkel képes rátámadni más fajokra, akik esetleg ellenállnak neki. Ám ehhez teljesen az ellenérzése alá kell vonnia az emberiséget, ami nem könnyű egy homogén megszálláshoz szokott gyereknek egy ennyire heterogén bolygón. Ha ránézel Donald Trumpra, akkor tulajdonképp őt látod. Az őt megállítani akarók helyzetébe belegondolva ez akkora probléma, hogy akár az emberiség elpusztítása sem nagy ár ezért. Emögött a békésnek látszó színfalak mögött hatalmas harc dúl a hatalomért, ami egy magasabb tudatosságú ember számára csak egy Színpad. Ám a saját műveletemben, amit igen magas dimenziószinteken végzek szükségem van a 3D idővonalára, a teljes nyugalomra és egy normális világra körülöttem, ahol nem kell a hatalomban lenned ahhoz, hogy jól érezd magad.  Mondanom sem kell, hogy ez a helyzet mindhármat veszélyezteti, ezért olyan dolog fog történni, ami még sosem volt a multiverzum történetében. A nem létfontosságú XD kapcsolataimat felfüggesztettem és át fogom venni a hatalmat a multiverzum fölött. Rendet rakok, majd a helyreállítás után, miután biztosítottam a további XD meditáció feltételeit, amibe nem érkezik a jövő felől vészjelzés, visszaadom a hatalmat a Játék felett a játékosoknak. 

Aki olvasta Asimov Alapítvány trilógiáját, tulajdonképp az történt, mintha emiatt a szokatlan megszállás miatt a Második Alapítvány hülyült volna be és a helyzetet egy felelősségét átlátó Öszvér oldaná meg. Akinek nem célja a népszerűség hajszolása egy olyan világban, ahol egy többszörös bajnokságot nyert edzőt is simán kirúgnak, ha nem megy vele a csapat, mert a szurkolók nem a múlt felé hálálkodnak, hanem a jelenben élnek. Vízöntő vagyok és demokrata, aki több vízöntő és demokrata próbán átjutott, mielőtt megkapta a (hallgatólagos) jóváhagyást arra az erősen diktatórikus műveletre, ami a rendszerhelyreállításhoz szükséges. Azért hallgatólagosat, mert ehhez egyelőre senki sem meri a nevét adni, de azt belátják, hogy nem nagyon maradt más választás. Vagy vége a világnak és kezdődhet minden elölről. Hogy mi a politikám? Fogalmam sincs, mert ezek világában nem vagyok politikus és ezek világában élek.