Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Multitasking

Azt hiszem így nevezi az angol azt, amikor valaki egyszerre több dologgal foglalkozik. Ennek nem feltétlen kellene így lennie, ám pont azok vádolnak ilyesmivel, akik kerülik a feladataik felvételét, amit így nekem kell végeznem. Ám ha én végzem, lehetőségem van arra, hogy meghatározzak dolgokat, amik később kötelezőek az átadás-átvételek után.

Az egyik ilyen, hogy nekem nem annyira jön be ez a megfeszült búvalbaszott hangulat, ami övezi ezt az egészet. Nem tudom, hogy a vallásnak mennyi köze van ehhez, erős kétségeim támadtak, amikor Dalmáciában egy templomból hangos nevetés és taps hangja jött ki és amikor kérdőn ránéztünk a helyi arcra, ő visszakérdezett, hogy nálatok nem azért mennek templomba az emberek, hogy jól érezzék magukat? Hát nem.

Szóval a világtörténelemben először az alászállás egy fergeteges show keretében zajlik és ezt jogom volt így meghatározni. Ezért is használom a Játék kifejezést erre, amit sokan féreértenek és komolytalannak tartják, de majd rájönnek. A magasabb dimenziós humor ugyanis olyan, hogy mindig mások nevetnek. Nem utolsósorban azt a sok anyázást, ami engem ért itt a sok faszkalap részéről csak így lehet túlélni, mivel a rangom nem ismerete nem mentesíti őket a felelősségrevonás alól.

Minél később veszitek át a saját feladatitokat tőlem, annál meredekebb lesz számotokra. Eljön majd az a pont, amikor minden automatikusan átkerül, de ebben az esetben már alig lesz mozgásteretek, annyira kötötté válnak a forgatókönyveitek. Ennek oka az, hogy akárkihez nem adom a nevemet és az sincs engedélyezve, hogy akikhez igen, azokról azonnal lelopják olyanok, akik ebben csak a hatalmat látják felelőssgé nélkül. Így viszont nem hajlandók átvenni, ami nekem nem gond, mert ha átkerül, onnantól már csak azt tehetitek, ami előre meg van írva. Vagyis olyasmi lesz a helyzet, mint a parlamentben, ahol egykoron döntésképek képviselők ültek, akik mára parancsra gombnyomogató robotokká váltak a frakciófegyelem oltárán. Vegyétek úgy, hogy ez is egyfajta frakciófegyelem lesz, amit úgy definiáltam, mint a demokrácia halálát.

Minél hamarabb megtörténik a feladataitok átvétele, nálam úgy csökken a multitasking mód és több idő jut a játékra. Minél kevesebb idő jut a játékra, annál gyorsabban kell a dolgokon túljutni és itt a gyorsaság az esélyeitek csökkenését is jelenti. A hatalom átadása és átvétele a felelősség átadását és átvételét jelenti, amihez jár a hatalom. Ennek megértése a hatalom érkezésének titka.