Kezdem azt érezni, hogy amit elmondhattam, azt elmondtam. Ha valami említésre érdemes történik, itt megjelenik. De az ÉlményPark Blog továbbra is napi szinten működik.

Szív és Fej

Felejtsd el azt, hogy az Ego az ellenség, mert az Ego a Szív tükre. Nem beszélve arról, ha van egy problémád, azt a Szív nem tudja megoldani, csak a Fej. Mind a Szívenk, mind az Egónak vannak szövetséges és ellenséges részei és a siker csak a kettő együttműködésével érhető el.

Amikor belső vívódásaid vannak, akkor a Szív és az Ego között zajlanak a tárgyalások. Tulajdonképp az egész nem szól másról, mint arról, hogy megállapodj önmagaddal. A szívmegszállásban azonban az a legrosszabb, hogy idegen szempontok lépnek be a képbe, akit nem kötnek a megállapodásaid.

Az idegen megszállásból úgy tudsz kijönni, ha ragaszkodsz a saját szempontjaidhoz. A saját értékrendedhez és a saját önvalódhoz, amit az fenyeget, hogy ezeket külső elvárások alá kell rendelned. Ezek a külső elvárások is olyanok, hogy nem feltétlenül veszed őket észre, ilyen például a divat. Hogy nem veszel fel olyan ruhákat, amik cikinek számítanak a menők közt, akik mindig a legújabb divat szerint öltözködnek. Ennek oka az, hogy a ruhagyártók el tudják adni a termékeiket és drágán tudják eladni azokat, hisz a divatos az mindig drága.

A másik megszállástípus már erőszakosabb. Ilyen például a politikai rendszerek jutalmazási politikája, ahol a mindennapjaidban ér téged hátrány, ha nem hódolsz be nekik. Ezek a rendszerek már olyan eszközökhöz is nyúlnak, amit én lelki- vagy mentális erőszaknak nevezek. Ezek általában olyan zsarolások, amik mondjuk a magyarságodhoz kötnek olyan dolgokat, amiknek semmi köze ahhoz. Az egyházak is alkalmazták és mai is megfigyelhető, péládul a közösség manipulálása és a kiközösítés. Ugyanis minden megszállásnak tekinthető, amiben valaki befolyással van rád, mert a külvilág egy tükör, ami megmutat bizonyos belső folyamatokat számodra.

Ha adódik egy válsághelyzet vagy egy kisebb probléma, abból csak a Szív és a Fej harmóniájával tudsz kijönni. Személyes megfigyeléseimen alapuló szabály, ha az egyik tudja a "mit", akkor a másik tudja a "hogyant". Ez azonban csak a saját fejed és szíved esetében működik. Az idegen befolyás szereti mindkettőt megmondani és ez tart téged béklyók között. Bízz önmagadban és kezdj el hinni magadban. Csak ebben az esetben működik a dolog. Ezt segíti a jobb oldalon található Élet Irányítűje, ami arra jó, hogy minden válaszút előtt kiderüljön, melyik a számodra megfelelő irány.

Érdek, érzés, vágy, gondolat. Ha mind a négyre az IGEN a válasz, akkor vagy a helyes úton. Különben manipulálnak.