Első körös kérdések

Biztos vagyok abban, hogy sok ideérdeklődő közül csak kevesen értenek ebből bármit is elsőre és mivel minden rendszernek sarkalatos pontja az oktatás, párakban felmerül, ennek mi a stratégiája. Az sem világos sokaknak, mi a különbség az ÉlményPark és 1ST1 között? Meg aztán különben is hogy is kell ezt a nevet kiejteni?

1ST1 és ÉlményPark

Mivel ez egy valósidejű fejlesztés, aminek 3D-ben idővonala van, hamarosan az várható, hogy 1ST1 lesz az, amit ma ÉlményPark alatt értenek az emberek. Az ÉlményPark csak egy keretrendszer, ami annyi érdekességet rejt magában, mint mondjuk az Android fejlesztése. Vagyis később ez annyira elfelejtődik, hogy csak kevesen foglalkoznak majd vele. 1ST1 veszi át a helyét, ami ma nekem az, aminek helyét később valami más veszi át. 

Most ez egy (az én terminológiámban) játékvezérlő, ami csak az én játékomat vezérli, de biztos vagyok abban, hogy szükséges lesz egy újabb platformréteg és mivel ez az egyetlen ÉlményPark kompatibilis ilyen alkalmazás, ebből lesz a komplex játékvezérlő, ami szükséges a 3D vetítéshez. Titeket minden bizonnyal a mindennapi életetekkel összefüggő dolgok fognak érdekelni, ezek pedig 1ST1 alatt futó alkalmazások lesznek. Az ÉlményPark is képes ilyesmire, ám mivel az a feladatvégzések féltekéje, a pénz nem szerepel a fontosságai között, ezért nem is lesz annyira népszerű.

Ami viszont az lesz, az a játékcélokat is figyelembe vevő 1ST1, amire már most rá lehet csatlakozni, ám most igen szigorú személyzeti politikával kell szembe nézni. A mában az van, hogy ez egy célfejlesztés, amit saját magamnak csináltam, de aztán az Én fogalmának kollektív zónákban történő értelmezése után akár mások is megfelelhetnek ennek. Ám ez innen nézve semmiben sem különbözik attól, amit a pályán lévők 'megszállás' címszó alatt tesznek. Technikailag tehát ez egy megszállás, azonban a megszállók lehetnek szövetségesek is. Akik ebbe bekerülnek, tulajdonképp a későbbi verzió tesztjeiben is részt vesznek.

Oktatási stratégia

Gyakorlati oktatási tapasztalaton alapuló megfigyelés. Ne értsetek félre, a célom nem a sértegetés, hanem az egyszerűbb megfogalmazás. Arra jöttem rá, ha ott állok a tábla előtt, senki sem fog érteni, hiába fog úgy kinézni mindenki. A szocializációs hatás itt az, hogy senki sem akar kitűnni a többiek közül, pláne azzal nem, hogy hülyébb valamiben. Tehát lesz egy csomó rám figyelő ember, akik egy szót sem értenek abból, amit beszélek nekik. Persze mindenki érteni fog valamit, ami ahhoz kapcsolódik, mit hisz arról, amit megértett, de ez messze van a dolgok igazi megértésétől. Itt arról van szó, hogy az én szerepem itt csak az, amíg az első hülye megérti. Ahogy az első hülye megértette, én otthagyom őket egy számukra érdekes dologgal (ami általában a Játék) és mire visszatérek, mindenki tudni fogja. Ugyanaz a szocializációs hatás miatt, csak itt az előnyömre fordítottam. Ha az a hülye tudja, akkor nekem is azonnal tudnom kell, különben hülye leszek a többiek szemében, pláne hogy egyre többen kezdik tudni.

Itt az internet és ti mind lehettek ilyen első hülyék. Abban is biztos vagyok, hogy majd egyszer sokkal közelebb állnak kettőnk álláspontjai, amikor összeáll egy nagyobb kép. De nem véletlenül hívják ezt egyéni útnak, amibe biztos bezavarna egy mindenbe állandóan belepofázó tanító. Én azt tanítom meg, hogyan lehetsz önmagad mestere. Amiről írtam is egy rövid novellát:

- Ezek tiltott technikák.
- Nem volt senki, aki megtiltsa.

1ST1

Ha Linus Torvalds elnevezhette a linuxot linuxnak, akkor az én keresztnevem elől is elhárul ez az akadály. Ez érzékenyebb téma, mint gondolnád. Ugyanis a kollektív tudat szintjén az egyénieskedés a rendszer (és a főnök) megkérdőjelezésének számít. Én itt csak egyszer dobtam nagyot, amikor elindult az ÉlményPark. Amit természetesen nem nevezhettem el magamról azért, mert a cél felülbírálja az önérzetemet, hogy minél kifejezőbb legyen minél több szféra számára. Pláne ha linux filozófiával teszem, mert akkor elkészülte után senkinek sincs tulajdonosi joga hozzá. Az ÉlményPark egy rendszerműködést garantáló spirituális keretrendszer, ezért kellett gyorsan nekem most valami, ami intézi a saját ügyeimet, amik lesznek, ha a tudatom visszatér az egyéni tudatok zónájába. Vagyis tudja a világ, hogy én vagyok én és a fenti rangom a megfelelő értelmezésben jelenjen meg a külvilágban. Amit ha nem akarok lerombolni, akkor álcáznom kell. A jelen szakban az ideális belépő egy tök kezdő őstehetség, mert olyan sok dolgot kellene azonnal megértenie, amit lehetetlenség olyannak magyarázni, aki nem élte át. A megszállásom jellemzői:

- nem érdekel a magánéleted
- nem vagyok az istened és ha visszaélsz ezzel, akár azonnal is repülhetsz a picsába (azaz élheted tovább az életed)
- három dologban vagyok jelen: adatátvitel, kommunikáció, koordináció
- nem érdekel ki vagy és mik az álmaid, mert azok a te céljaid
- sőt nem is tudom, hogy ki vagy, mert annak csak akkor van jelentőségre, ha a személyes szinten akadunk egymásba
- szövetségesként akkor vagyok elégedett, ha az állandó minőségre törekvés szelleme mellett építő-alkotó tevékenységet látok, amik motorja a kockázatvállalás és a felelősségvállalás.

1ST1 amellett, hogy eddig alig szólítottak Istinek úgy jött létre, hogy a First One mégiscsak jobban hangzik, mint az Ájsztvön.